Dezerty

Lahodné a mäkké medovníky – recept

Medovníky patria k Vianociam asi tak, ako darčeky pod stromček. Mnohí z nás si už vianočný čas bez nich ani nevieme predstaviť. Tento recept na medovníky vám zaručí, že budú mäkké hneď po upečení, nemusíte tak celé dni čakať, kým zmäknú. Poďme na to!

Ingrediencie:

  • 500 g hladká múka
  • 125 g maslo
  • 125 g med
  • 190 g práškový cukor
  • 3 vajcia
  • 1 ČL perníkové korenie
  • 1 ČL sóda bikarbóna

Postup:

Múku a práškový cukor preosejeme a pridáme k nim na kocky nakrájané zmäknuté maslo. Navážime si ostatné suroviny a aj tie pridáme do misy kuchynského robota. Necháme ho pracovať, kým nebude cesto konzistentné a pevné.

Cesto necháme odležať na chladnom mieste minimálne hodinu, ideálne však cez noc. S cestom sa vám bude o to lepšie pracovať. Následne ho vyvaľkáme na hrúbku 5 milimetrov a formičkami povykrajujeme želané tvary. Tie ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Rúru predhrejeme na 180 stupňov a medovníčky si zatiaľ potrieme rozšľahaným celým vajcom. Pečieme približne 10 minút.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang