Hlavné jedláRecepty

Recept na kuracie špízy s ananásom

Tento päťhviezdičkový recept kombinuje kúsky kuracieho stehna, čerstvý ananás a výbornú medovo-horčicovú polevu.

Ingrediencie

  • 8 vykostených kuracích stehien bez kože
  • 1 šálka kečupu
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 1/4 šálky medu
  • 1 lyžica horčice
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 2 celé strúčiky cesnaku
  • 1 citrón, odšťavený
  • 1 čerstvý ananás
  • extra panenský olivový olej na potretie
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 16 drevených špajlí namočených na 30 minút vo vode

Postup

  1. V hrnci na miernom ohni zohrievajte kečup, sójovú omáčku, med, horčicu, cukor, cesnak a citrónovú šťavu. Priveďte do varu a jemne varte, kým nezhustne, približne 10 minút. Odstavte a nechajte vychladnúť.
  2. Rozohrejte vonkajší gril alebo grilovaciu panvicu. Každé kuracie stehno rozrežte na 2 kusy. Ananás ošúpeme a nakrájame na 1,5 cm kúsky. Kúsky kuracieho mäsa a ananásu striedavo navliekajte na špajdle. Potrite ich olivovým olejom a okoreňte soľou a korením.
  3. Z omáčky odstráňte strúčiky cesnaku a vyhoďte ich, približne polovicu omáčky dajte do malej misky na neskôr. Špízy potrieme časťou omáčky.
  4. Pečte ich na grile, pričom ich pravidelne potierajte grilovacou omáčkou, kým nie sú prepečené, približne 10 až 15 minút.
  5. Podávajte s grilovacou omáčkou na namáčanie.

TIP: Vyskúšajte si pripraviť aj hovädzie kúsky s ananásom. Hovädzie mäso mäso má vysoký obsah bielkovín, železa, zinku, selénu, omega-3 mastných kyselín a vitamínov skupiny B. Hovädzie mäso je mimoriadne univerzálne a dá sa použiť na rôzne spôsoby.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang