Tento päťhviezdičkový recept kombinuje kúsky kuracieho stehna, čerstvý ananás a výbornú medovo-horčicovú polevu.
Ingrediencie
- 8 vykostených kuracích stehien bez kože
- 1 šálka kečupu
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 1/4 šálky medu
- 1 lyžica horčice
- 1/4 šálky hnedého cukru
- 2 celé strúčiky cesnaku
- 1 citrón, odšťavený
- 1 čerstvý ananás
- extra panenský olivový olej na potretie
- soľ a mleté čierne korenie
- 16 drevených špajlí namočených na 30 minút vo vode
Postup
- V hrnci na miernom ohni zohrievajte kečup, sójovú omáčku, med, horčicu, cukor, cesnak a citrónovú šťavu. Priveďte do varu a jemne varte, kým nezhustne, približne 10 minút. Odstavte a nechajte vychladnúť.
- Rozohrejte vonkajší gril alebo grilovaciu panvicu. Každé kuracie stehno rozrežte na 2 kusy. Ananás ošúpeme a nakrájame na 1,5 cm kúsky. Kúsky kuracieho mäsa a ananásu striedavo navliekajte na špajdle. Potrite ich olivovým olejom a okoreňte soľou a korením.
- Z omáčky odstráňte strúčiky cesnaku a vyhoďte ich, približne polovicu omáčky dajte do malej misky na neskôr. Špízy potrieme časťou omáčky.
- Pečte ich na grile, pričom ich pravidelne potierajte grilovacou omáčkou, kým nie sú prepečené, približne 10 až 15 minút.
- Podávajte s grilovacou omáčkou na namáčanie.
TIP: Vyskúšajte si pripraviť aj hovädzie kúsky s ananásom. Hovädzie mäso mäso má vysoký obsah bielkovín, železa, zinku, selénu, omega-3 mastných kyselín a vitamínov skupiny B. Hovädzie mäso je mimoriadne univerzálne a dá sa použiť na rôzne spôsoby.