Nastrúhame zemiaky, nakrájame šalotky a slaninku.
Na kuracie prsia položíme vetvičky rozmarínu, zakryjeme ich papierom na pečenie, dlaňou pobúchame, papier odstránime, dochutíme morskou soľou a čiernym korením.
Do horúcej vody pridáme nastrúhané zemiaky, prikryjeme pokrievkou a necháme variť mimo ohňa.
Do panvice s olivovým olejom pridáme nakrájanú šalotku a lístky šalvie, ktoré prevoňajú jedlo.
Keď je cibuľa zrestovaná po lyžičkách prilievame pripravený kurací vývar. Dochutíme morskou soľou a necháme redukovať.
Zemiaky asi po 5 minútach zlejeme z vody.
Na panvicu pridáme olivový olej a kuracie prsia s rozmarínom.
Zemiaky nasypeme do hrnca k šalotke a necháme 3 minúty restovať, premiešame. Po 3 minútach pridáme smotanu, posypeme nastrúhaným parmezánom, nemiešame, ale dáme do rúry na 180 stupňov.
Na panvici, kde sa opekali kuracie prsia pridáme nakrájanú slaninku a jemne opečieme.
Do ďalšieho hrnca pridáme olivový olej a nakrájaný pór, špenátové lístky a hrášok.
K slaninke na panvicu pridáme jemne opečené kuracie prsia a mimo ohňa ich necháme dôjsť na jemne prepečenej slaninke.
Pór, špenátové lístky a hrášok dochutíme čiernym korením a zahustíme maslom.
Servírujeme, prepečené zemiaky s parmezánom podávame s hráškovo pórovou zmesou a kuracími prsiami s rozmarínom, posypané prepečenou slaninkou a poliate výpekom.