Recepty

Kuracie prsia na rozmaríne s netradičnými francúzskymi zemiakmi – recept

Nastrúhame zemiaky, nakrájame šalotky a slaninku.

Na kuracie prsia položíme vetvičky rozmarínu, zakryjeme ich papierom na pečenie, dlaňou pobúchame, papier odstránime, dochutíme morskou soľou a čiernym korením.

Do horúcej vody pridáme nastrúhané zemiaky, prikryjeme pokrievkou a necháme variť mimo ohňa.

Do panvice s olivovým olejom pridáme nakrájanú šalotku a lístky šalvie, ktoré prevoňajú jedlo.

Keď je cibuľa zrestovaná po lyžičkách prilievame pripravený kurací vývar. Dochutíme morskou soľou a necháme redukovať.

Zemiaky asi po 5 minútach zlejeme z vody.

Na panvicu pridáme olivový olej a kuracie prsia s rozmarínom.

Zemiaky nasypeme do hrnca k šalotke a necháme 3 minúty restovať, premiešame. Po 3 minútach pridáme smotanu, posypeme nastrúhaným parmezánom, nemiešame, ale dáme do rúry na 180 stupňov.

Na panvici, kde sa opekali kuracie prsia pridáme nakrájanú slaninku a jemne opečieme.

Do ďalšieho hrnca pridáme olivový olej a nakrájaný pór, špenátové lístky a hrášok.

K slaninke na panvicu pridáme jemne opečené kuracie prsia a mimo ohňa ich necháme dôjsť na jemne prepečenej slaninke.

Pór, špenátové lístky a hrášok dochutíme čiernym korením a zahustíme maslom.

Servírujeme, prepečené zemiaky s parmezánom podávame s hráškovo pórovou zmesou a kuracími prsiami s rozmarínom, posypané prepečenou slaninkou a poliate výpekom.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang