Kuracie nugetky sú pripravené veľmi rýchlo. Hodia sa k pečeným zemiakom, ryži, šalátom alebo si ich môžete vychutnať samostatne, namočené v kečupe či v inej omáčke.
Suroviny
- 1 šálka hladkej múky
- 1 lyžica korenenej soli
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 veľké vajcia
- 2 šálky strúhanky
- 2 kuracie prsia nakrájané na malé kúsky
- rastlinný olej na vyprážanie
- kečup na podávanie
Postup
- V plastovom vrecku zmiešajte múku, soľ a trochu soli a korenia.
- V miske zmiešajte vajcia s 2 lyžicami vody.
- Do samostatnej misky pridajte strúhanku.
- Kúsky kurčaťa vo vrecku pretrepte, aby sa obalilo. Po častiach ich namáčajte do vajíčka a potom do strúhanky.
- Vo veľkej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte asi 2 cm rastlinného oleja. V prípade potreby smažte kurča po častiach, kým nie je zlatohnedé a prepečené, niekoľko minút z každej strany.
- Nechajte odkvapkať na papierovej utierke a podávajte s kečupom.