Potrebné prísady:
- 8 kuracích stehienok
- 1 šálka kefíru
- 1 vajce
- 1/4 šálky jemne nasekanej čerstvej pažítky
- 1/4 šálky strúhaného parmezánu
- 3 PL sójovej omáčky
- 1-2 strúčiky cesnaku
- šťava z 1 citróna
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- rastlinný olej na vyprážanie
Na obaľovanie:
- 1 šálka hladkej múky
- 3 vajcia
- 2 šálky strúhanky
Horčicová omáčka:
- 1/4 šálky horčice
- 1/4 šálky medu
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup prípravy:
Kuracie stehná zbavíme kože a vykostíme. Pokrájame ich na menšie kúsky, vložíme do misy a prelejem kefírom. Zakryté fóliou necháme v chladničke cez noc odležať.
Na druhý deň odlejeme všetok kefír a kúsky kuraťa preložíme do kuchynského robota, pridáme surové vajce, pažítku, parmezán, sójovú omáčku, lisovaný cesnak, citrónovú šťavu , soľ a korenie.
Zmes rozsekáme na hladkú hmotu. S lyžicou naberáme zmes a obaľujeme v trojobale. Vytvarujeme nugetky, ktoré vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista.
Horčicová omáčka: V miske zmiešame horčicu, med, soľ a korenie.