Recepty

Recept na kuracie mäso s ryžou pečené v rúre

Tento recept na kuracie mäso pečené v rúre s ryžou si získal srdcia ľudí po celom svete. Maslová cesnaková ryža a šťavnaté pečené kuracie stehná, pečené na jednom plechu za menej ako 10 minút prípravy. Ryža počas pečenia absorbuje šťavu z kuracieho mäsa. Je to ako variť ryžu s domácim vývarom.

Ingrediencie

  • 5 kuracích stehien s kosťou, bez kože
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 30 g masla alebo olivového oleja
  • 270 g nevarenej bielej ryže
  • 375 ml kuracieho vývaru, horúceho
  • 315 ml vody, horúcej
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky cibuľového prášku
  • 3/4 lyžičky soli
  • čierne korenie
  • olej v spreji
  • čerstvé lístky tymiánu alebo nadrobno nasekaná petržlenová vňať

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Cibuľu a cesnak rozložte do zapekacej misy a do stredu dajte maslo.
  3. Pečte 15 minút (po 12 minútach skontrolujte, či niektoré kúsky príliš nezhnedli).
  4. Medzitým zmiešajte kuraciu zmes. Posypte ním kuracie mäso z oboch strán.
  5. Vyberte pekáč z rúry. Pridajte ryžu a premiešajte.
  6. Kuracie mäso položte na ryžu. Potom okolo kurčaťa nalejte kurací vývar a vodu.
  7. Prikryte alobalom a pečte 30 minút. Odstráňte fóliu, postriekajte kurča olejom a pečte ďalších 20 minút, kým sa tekutina nevstrebe.
  8. Nechajte 5 minút stáť, potom kurča vyberte a ryžu poriadne premiešajte.
  9. Podľa potreby ozdobte petržlenovou vňaťou alebo tymianom, podávajte a vychutnávajte.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang