Recepty

Recept na kuracie mäso s humusom

Obalenie kuracích pŕs humusom a posypanie dymovým korením im dodá jemnú zlatohnedú kôrku a vlhký vnútrajšok.

Suroviny

  • 4 vykostené kuracie prsia bez kože
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1/4 šálky hummusu
  • 1/2 lyžičky údenej papriky
  • olej v spreji

Postup

  1. Umiestnite mriežku do stredu rúry a vyhrejte ju na 230 °C. Plech na pečenie zľahka vymastite sprejom na pečenie.
  2. Kuracie mäso umyte a osušte zo všetkých strán papierovými utierkami a potom ho osoľte a okoreňte.
  3. Kuracie prsia uložte do jednej vrstvy na pripravený plech. Každé kuracie prsia potrite hummusom (asi 1 lyžica na každé) a rozotrite ho do tenkej vrstvy, kým nie sú všetky prsia rovnomerne a úplne pokryté. Hummus posypte paprikou.
  4. Pečte, kým kurča nie je prepečené, úplne nepriehľadné, približne 20 minút.
  5. Prepnite rúru na režim pečenia a pečte kurča, kým hummus nie je na dotyk suchý a nezhnedne, približne 3 minúty. Podávajte ihneď.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang