Recepty

Recept na pečené kuracie mäso s cesnakom a parmezánom

Zapečené kuracie prsia ochutené cesnakom a parmezánom sa zapečú dozlatista a do chrumkava, a tak vznikne najjednoduchšie kuracie jedlo vôbec. Podávajte so šalátom a cestovinami na rýchlu a chutnú večeru.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 1 šálka strúhanky
  • 2/3 šálky strúhaného parmezánu
  • 1 lyžička sušených bazalkových listov
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 6 polovíc kuracích pŕs bez kože a kostí

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Zľahka vymastite plech.
  3. V miske zmiešajte olivový olej a cesnak.
  4. V samostatnej miske zmiešajte strúhanku, parmezán, bazalku a korenie.
  5. Každé kuracie prsia namočte do zmesi oleja a potom do zmesi strúhanky.
  6. Obalené kuracie prsia poukladajte do pripravenej zapekacej misy a posypte ich zvyšnou zmesou strúhanky.
  7. Pečte 30 minút v predhriatej rúre.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang