Jednoduchosť neznamená nevýraznosť – tento recept na kuracie karí to dokazuje. Jemná, krémová kokosová karí omáčka, ktorá sa pripravuje len z 5 ingrediencií, chutí tak dobre, že budete prekvapení.
Ingrediencie
- 1,5 lyžice oleja
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 2 lyžičky zázvoru, nastrúhaného
- 1/2 cibule , nakrájanej nadrobno
- 500 g kuracích stehien nakrájaných na plátky
- 2,5 lyžice karí korenia
- 270 ml kokosového mlieka
- 1,5 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 lyžičky soli
- 3/4 šálky mrazeného hrášku
- 1/4 šálky lístkov koriandra, nasekaných
Postup
- Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Cesnak, zázvor a cibuľu varte 3 minúty, kým cibuľa nie je priesvitná.
- Pridajte kuracie mäso a varte, kým sa nezmení farba z ružovej na bielu.
- Pridajte karí korenie a varte 2 minúty.
- Pridajte kokosové mlieko a kurací vývar. Premiešajte, znížte teplotu na strednú a za stáleho miešania varte 10 minút, kým sa omáčka nezredukuje a nezhustne.
- Pridajte hrášok a soľ. Varte ďalšie 2 minúty a potom ochutnajte, či je potrebné pridať viac soli.
- Ozdobte koriandrom. Podávajte na ryži, rezancoch alebo zemiakovej kaši.