Budeme potrebovať:
- zemiaky
- olivový a repkový olej
- 2 vajcia
- pivo
- sójová omáčka
- polohrubá múka
- petržlen
- morská soľ, čierne korenie
- rasca
Postup:
Nakrájame surové nepredvarené zemiaky v šupke a necháme piecť na panvici s repkovým olejom.
Na domácu majonézu zoberieme 2 celé vajíčka a oddelíme žĺtka od bielkov.
Do zemiakov počas pečenia pridáme trochu rasce a na panvici ich dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Pečieme ich pokiaľ nezmäknú. Nesolíme ich, aby nepustili veľa šťavy.
2 žĺtka a 1 bielko pridáme do misky a ručným šľahačom šľaháme, popri šľahaní postupne pridávame olivový olej, ktorý striedame s repkovým olejom, aby majonéza zhustla. Tento proces niekoľkokrát zopakujeme. Na záver pridáme 0,5 dcl sójovej omáčky a miešame.
Na cesto, v ktorom budeme namáčať vykostené kúsky kuracích stehien potrebujeme polohrubú múku, vajíčko, morskú soľ, všetko zalejeme čiernym pivom a spolu vymiešame, aby sme nemali hrudky.
Kuracie stehná marinujeme v sójovej omáčke, ktorá nám ostala, a necháme chvíľu odstáť.
Potom ich obalíme v cestíčku a dáme do hrnca s rozohriatym olejom a pečieme na miernom ohni do chrumkava.
Keď sú filetky hotové, pripravíme servítku do misky, na ktorú ich položíme, aby sa zbavili zbytočného oleja.
Ak sú zemiaky mäkké, vyberieme ich z rúry.
Zemiaky dochutíme morskou soľou, čiernym korením, pridáme kúsok masla a dopečieme na miernom ohni. Pridáme nadrobno narezaný petržlen.
Servírujeme. Filetky vyberieme na misku vystlanú servítkou, pridáme malý kúsok petržlenu, dochutíme morskou soľou a podávame so zemiakmi a domácou majonézou.