Hlavné jedláRecepty

Pikantné kuracie enchilady – recept

Vyskúšajte v kuchyni niečo nové – zapekané plnené tortilly s pikantným čili.

Ingrediencie

  • 1 lyžička oleja
  • 450 g kuracích stehien zbavených kože a nakrájaných na pásiky
  • 250 g strúhaného čedaru
  • 1 lyžička čili vločiek
  • 350 ml kyslej smotany
  • 200 g grilovaných paprík, osušených a nakrájaných na kocky
  • 8 tortíll
  • 350 ml salsy
  • 2 jarné cibuľky nakrájané nadrobno

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180°C. Vo veľkej panvici rozohrejte olej a za stáleho miešania smažte kuracie mäso, kým nie je dôkladne prepečené a vnútri už nie je ružové.
  2. Odstráňte kurča z ohňa a pomocou dvoch vidličiek ho jemne rozdeľte a rozdrobte na pásiky.
  3. V malej miske zmiešajte čedar s čili vločkami. Vo veľkej miske zmiešajte uvarené, rozdrobené kurča, kyslú smotanu, grilované papriky a 100 g zmesi čedaru a čili.
  4. Tortilly ohrievajte v mikrovlnnej rúre 35-45 sekúnd. Do zapekacej misy rozotrite tretinu salsy. Do stredu každej teplej tortilly dajte kuraciu zmes.
  5. Pevne ju zrolujte a potom ju položte zloženou stranou nadol na salsu v miske. Na naplnené enchilady navrstvíme zvyšnú salsu a posypeme zvyšnou zmesou čili syra.
  6. Pečte odkryté 20 minút alebo kým sa syr nerozpustí a enchiladas sa dôkladne neprepečú. Enchilady položte na tanier a ozdobte ich plátkami jarnej cibuľky.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang