Vyskúšajte v kuchyni niečo nové – zapekané plnené tortilly s pikantným čili.
Ingrediencie
- 1 lyžička oleja
- 450 g kuracích stehien zbavených kože a nakrájaných na pásiky
- 250 g strúhaného čedaru
- 1 lyžička čili vločiek
- 350 ml kyslej smotany
- 200 g grilovaných paprík, osušených a nakrájaných na kocky
- 8 tortíll
- 350 ml salsy
- 2 jarné cibuľky nakrájané nadrobno
Postup
- Rúru predhrejte na 180°C. Vo veľkej panvici rozohrejte olej a za stáleho miešania smažte kuracie mäso, kým nie je dôkladne prepečené a vnútri už nie je ružové.
- Odstráňte kurča z ohňa a pomocou dvoch vidličiek ho jemne rozdeľte a rozdrobte na pásiky.
- V malej miske zmiešajte čedar s čili vločkami. Vo veľkej miske zmiešajte uvarené, rozdrobené kurča, kyslú smotanu, grilované papriky a 100 g zmesi čedaru a čili.
- Tortilly ohrievajte v mikrovlnnej rúre 35-45 sekúnd. Do zapekacej misy rozotrite tretinu salsy. Do stredu každej teplej tortilly dajte kuraciu zmes.
- Pevne ju zrolujte a potom ju položte zloženou stranou nadol na salsu v miske. Na naplnené enchilady navrstvíme zvyšnú salsu a posypeme zvyšnou zmesou čili syra.
- Pečte odkryté 20 minút alebo kým sa syr nerozpustí a enchiladas sa dôkladne neprepečú. Enchilady položte na tanier a ozdobte ich plátkami jarnej cibuľky.