Vyskúšajte recept na zapekané kuracie mäso s tortilami, paradajkami, paprikou a syrom.
Ingrediencie
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 stredne cibuľa, nakrájaná na kocky
- 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 téglik smotany
- 1 plechovka nakrájaných paradajok
- 2 šálky kuracieho vývaru
- 2 lyžice kyslej smotany
- 2 lyžičky mletého kmínu
- 1 lyžička čili
- ½ lyžičky sušeného oregana
- 1 uvarené kura, nakrájané na kúsky
- 250 g strúhaného syra čedar
- 10 kukuričných tortíl, nakrájaných na štvrtiny
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Vo veľkej panvici zohrejte olej na vysokú teplotu. Na rozpálenom oleji restujte cibuľu a papriku asi 2 minúty. Preložíme do misy.
- Pridajte smotanu, paradajky, kurací vývar, kyslú smotanu, rascu, chilli a oregano a miešame, kým sa omáčka dobre nespojí.
- Rozložte niekoľko lyžíc omáčky na dno zapekacej misy. Navrstvíme 1/2 kurčaťa, 1/2 omáčky, 1/2 syra a 1/2 tortil.
- Zvyšné kura rozložte na tortily. Na kura natrieme všetku okrem 1/2 šálky zvyšnej omáčky, potom navrch položíme ďalšiu 1/3 čedaru a zvyšné tortily. Rozložte zvyšnú 1/2 šálky na vrch a posypte zvyšným čedarom.
- Pečieme v predhriatej rúre do bublania, asi 40 minút.
- Zapnite horný gril a opekajte, kým nie je vrch zlatistý, ešte 2 až 3 minúty.