Recepty

Recept na kuraciu shawarmu

Korenené, šťavnaté kuracie mäso na plechu, ktoré je ideálne na plnenie do pita chleba alebo lavašu.

Ingrediencie

Na kuracie mäso:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 3/4 lyžičky čerstvo pomletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1/4 lyžičky mletého korenia
  • 1/4 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky mletej kurkumy
  • 1 kg vykostených kuracích stehien bez kože alebo kuracích prsných rezňov

Pre pita wrapy:

  • 6 chlebov pita alebo chlebov lavaš
  • 2 šálky drveného rímskeho šalátu
  • 1 a 1/2 šálky paradajok nakrájaných na kocky
  • 1 a 1/2 šálky nakrájanej uhorky
  • tzatziki, na pokvapkanie

Postup

  1. Olej, cesnak, soľ, korenie, rascu, nové korenie, škoricu a kurkumu zmiešajte vo veľkej miske na pastu.
  2. Pridajte kurča a premiešajte, aby sa obalilo, nechajte marinovať pri izbovej teplote, kým sa rúra zohreje, najmenej 20 minút, alebo zakryte a nechajte marinovať v chladničke cez noc.
  3. Umiestnite mriežku do stredu rúry a rozohrejte ju na 220 °C.
  4. Vyložte plech na pečenie papierom na pečenie alebo alobalom potretým olejom.
  5. Kuracie mäso položte na plech v jednej vrstve.
  6. Pečte, kým kurča nezhnedne a nie je prepečené, približne 30 minút.
  7. Následne kuracie mäso nakrájajte na tenké plátky.
  8. Ak používate pitu alebo chlebíky lavaš, poskladajte ich na seba, zabaľte do alobalu a vložte do vypnutej rúry, aby sa prehriali.
  9. Pri podávaní rozdeľte kuracie mäso na pitu alebo lavaš.
  10. Na vrch položte šalát, paradajky a uhorku a pokvapkajte omáčkou.
  11. V prípade pity preložte boky ako pri taco.
  12. Chleby lavaš položte dlhšou stranou k sebe. Spodnú časť preložte nahor a cez náplň, potom jednu stranu preložte smerom do stredu cez náplň. Pokračujte v pevnom zvinutí ako burrito.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang