Korenené, šťavnaté kuracie mäso na plechu, ktoré je ideálne na plnenie do pita chleba alebo lavašu.
Ingrediencie
Na kuracie mäso:
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 a 1/2 lyžičky soli
- 3/4 lyžičky čerstvo pomletého čierneho korenia
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1/4 lyžičky mletého korenia
- 1/4 lyžičky mletej škorice
- 1/4 lyžičky mletej kurkumy
- 1 kg vykostených kuracích stehien bez kože alebo kuracích prsných rezňov
Pre pita wrapy:
- 6 chlebov pita alebo chlebov lavaš
- 2 šálky drveného rímskeho šalátu
- 1 a 1/2 šálky paradajok nakrájaných na kocky
- 1 a 1/2 šálky nakrájanej uhorky
- tzatziki, na pokvapkanie
Postup
- Olej, cesnak, soľ, korenie, rascu, nové korenie, škoricu a kurkumu zmiešajte vo veľkej miske na pastu.
- Pridajte kurča a premiešajte, aby sa obalilo, nechajte marinovať pri izbovej teplote, kým sa rúra zohreje, najmenej 20 minút, alebo zakryte a nechajte marinovať v chladničke cez noc.
- Umiestnite mriežku do stredu rúry a rozohrejte ju na 220 °C.
- Vyložte plech na pečenie papierom na pečenie alebo alobalom potretým olejom.
- Kuracie mäso položte na plech v jednej vrstve.
- Pečte, kým kurča nezhnedne a nie je prepečené, približne 30 minút.
- Následne kuracie mäso nakrájajte na tenké plátky.
- Ak používate pitu alebo chlebíky lavaš, poskladajte ich na seba, zabaľte do alobalu a vložte do vypnutej rúry, aby sa prehriali.
- Pri podávaní rozdeľte kuracie mäso na pitu alebo lavaš.
- Na vrch položte šalát, paradajky a uhorku a pokvapkajte omáčkou.
- V prípade pity preložte boky ako pri taco.
- Chleby lavaš položte dlhšou stranou k sebe. Spodnú časť preložte nahor a cez náplň, potom jednu stranu preložte smerom do stredu cez náplň. Pokračujte v pevnom zvinutí ako burrito.