Recepty

Recept na kuraciu bruschettu

Šťavnaté nakrájané paradajky, sladká bazalka a štipľavé balsamico sa zamiešajú do bruschetty a potom sa nasypú na vyprážané kuracie prsia – ideálny recept na rýchlu večeru.

Suroviny

  • 4 slivkové paradajky (zbavené jadierok a nakrájané na kocky)
  • 1/4 šálky nadrobno nakrájanej červenej cibule
  • 2 lyžice nahrubo nasekaných lístkov čerstvej bazalky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička balzamikového octu
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2 vykostené kuracie prsia bez kože alebo 4 kuracie rezne (spolu asi 1,5 kg)
  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Paradajky, cibuľu, bazalku, pretlačený cesnak, 1 lyžicu oleja, ocot a 1/4 lyžičky soli dajte do stredne veľkej misy a premiešajte.
  2. Ak používate kuracie prsia, každé z nich vodorovne rozrežte na polovicu, pričom začnite na hrubšom konci, aby ste mali dva rezne. Kuracie mäso umyte a osušte papierovými utierkami a z oboch strán ho dôkladne osoľte a okoreňte.
  3. Dve lyžice oleja rozohrejte vo veľkej panvici, kým sa nezačne trblietať.
  4. Pridajte kuracie prsia v jednej vrstve bez toho, aby ste panvicu preplnili, v prípade potreby pracujete po častiach. Kuracie mäso opekajte, kým spodok nezhnedne, 3 až 4 minúty.
  5. Následne otočte a pokračujte v opekaní, kým druhá strana nezhnedne a kurča nie je prepečené, ďalšie 3 až 4 minúty.
  6. Uvarené kotlety preložte na tanier, na kuracie mäso dajte lyžičku zmesi paradajok bruschetta a podávajte.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang