Šťavnaté nakrájané paradajky, sladká bazalka a štipľavé balsamico sa zamiešajú do bruschetty a potom sa nasypú na vyprážané kuracie prsia – ideálny recept na rýchlu večeru.
Suroviny
- 4 slivkové paradajky (zbavené jadierok a nakrájané na kocky)
- 1/4 šálky nadrobno nakrájanej červenej cibule
- 2 lyžice nahrubo nasekaných lístkov čerstvej bazalky
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička balzamikového octu
- 1/4 lyžičky soli
- 2 vykostené kuracie prsia bez kože alebo 4 kuracie rezne (spolu asi 1,5 kg)
- mleté čierne korenie
Postup
- Paradajky, cibuľu, bazalku, pretlačený cesnak, 1 lyžicu oleja, ocot a 1/4 lyžičky soli dajte do stredne veľkej misy a premiešajte.
- Ak používate kuracie prsia, každé z nich vodorovne rozrežte na polovicu, pričom začnite na hrubšom konci, aby ste mali dva rezne. Kuracie mäso umyte a osušte papierovými utierkami a z oboch strán ho dôkladne osoľte a okoreňte.
- Dve lyžice oleja rozohrejte vo veľkej panvici, kým sa nezačne trblietať.
- Pridajte kuracie prsia v jednej vrstve bez toho, aby ste panvicu preplnili, v prípade potreby pracujete po častiach. Kuracie mäso opekajte, kým spodok nezhnedne, 3 až 4 minúty.
- Následne otočte a pokračujte v opekaní, kým druhá strana nezhnedne a kurča nie je prepečené, ďalšie 3 až 4 minúty.
- Uvarené kotlety preložte na tanier, na kuracie mäso dajte lyžičku zmesi paradajok bruschetta a podávajte.