Hlavné jedlá

Kurací wrap s avokádom – recept

Či už ako desiatu alebo hlavný chod, tento kurací wrap pripravíte rýchlo, ľahko a zároveň zasýti. Navyše si ho môžete ľubovoľne dochutiť – naším favoritom je avokádo, ktoré nielen výborne chutí, ale je aj zdravé.

Pre exotickejšiu verziu wrapu odporúčame vyskúšať recept na ázijské šalátové wrapy. Avokádo tiež možno zakomponovať do rôznych chutných nátierok. Vynikajúcou možnosťou je napríklad aj tradičný recept na guacamole.

Kurací wrap je praktický

Tento recept je ideálny na mnoho príležitostí; či už chcete pripraviť obed pre pár ľudí alebo pre väčšiu spoločnosť, rýchlu a jednoduchú večeru alebo piknikový výlet. Nemusíte hodiny rozmýšľať nad tým, čo zdravého uvariť na večeru.

Keďže všetky ingrediencie zabalíme do veľkej tortilly veľkosti burrita, ľahko ich zjete na cestách bez toho, aby ste vytvorili neporiadok. Vezmite si ich do práce, na túru, piknik alebo kamkoľvek chcete.

Recept na zapekané tortilly s kuracím mäsom

Zvonku trochu chrumkajú, a po zahryznutí pocítite uspokojivé spojenie chutí.

Suroviny na zapekané tortilly s kuracím mäsom

  • 4 tortilly
  • 300 g kuracích pŕs
  • 1 avokádo
  • 3 lyžice jogurtu
  • 1 limetka
  • 1 cibuľa
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 15 g petržlenovej vňate
  • 50 g cheddaru
  • soľ a korenie

Postup na zapekané tortilly s kuracím mäsom

  1. Očistite cibuľu a strúčik cesnaku, nakrájajte jarnú cibuľku na malé krúžky a celé to vložte do misky.
  2. Do toho vyšťavte limetku a pridajte avokádo rozdrvené na krémovú masu.
  3. Popritom si môžete kuracie prsia nakrájať na 4 rovnako veľké kúsky a dať ugrilovať v grile Gourmette. Po mäsku vložte na gril tortilly a nechajte ich zohriať.
  4. Napokon natrite na tortilly pripravenú avokádovú masu, posypte cheddarom, petržlenovou vňaťou a zaviňte to aj s kuracím mäskom.
Ľahký obed zabalený v tortille si ľahko zoberiete na výlet či do práce.

Tipy na dosiahnutie najlepších výsledkov

Tortilly môžete grilovať po ich zabalení. Vytvorí sa tak lahodná kôrka, ktorá dodá väčšiu štruktúru a chuť.

Zapekané tortilly s kuracím mäsom sú najlepšie, ak ich podávate ihneď, aby bol syr ešte teplý a roztavený. Ak si ich však chcete vziať na obed, stačí ich zabaliť jednotlivo do fólie alebo do vrecka so zipsom.

Tortilly nepreplňujte. Inak ich nebudete môcť zabaliť.

Zapekané tortilly s kuracím mäsom – náhrady

Kuracie mäso: Na tento recept sa hodia grilované alebo na panvici opečené kuracie prsia, ktoré potom nakrájate na plátky. Ak chcete, môžete použiť varené, drvené alebo akékoľvek iné kuracie mäso, ktoré máte.

Ďalšie prísady: Kľudne môžete pridať akékoľvek iné ingrediencie podľa vlastného výberu, napríklad papriku, cibuľu, slaninu atď.

Kyslá smotana: Namiesto jogurtu môžete do wrapov pridať kyslú smotanu. Ak si ich nachystáte so sebou, máte už všetko v jednom súste. Ak budete wrapy jesť doma, môžete smotanu podávať samostatne.

Tortilly: Ak nemáte tortilly veľkosti burrito, môžete použiť menšie veľkosti, ako sú tacos. V tomto prípade ich nebudete môcť zabaliť, ale budete mať taco párty.

Do tortilly s kuracím mäsom môžete pridať ľubovoľnú zeleninu či bylinky.

Kuracie wrapy s avokádom a slaninou – recept

Zapekané tortilly s kuracím mäsom sú obľúbeným nápadom na jednoduchú večeru. Šalát, kuracie mäso, slanina a avokádo sú zaliate lahodným dresingom a vložené do tortilly.

Ingrediencie na kuracie wrapy s avokádom a slaninou

  • 1/2 šálky majonézy
  • 1/2 lyžičky sušenej bazalky
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 4-5 veľkých pšeničných tortíll
  • 2 šálky rímskeho šalátu, rozdrobené
  • 1 avokádo , nakrájané na kocky
  • 5-6 plátkov slaniny , uvarených a nakrájaných
  • 1 veľké varené kuracie prsia, rozdrobené

Postup na kuracie wrapy s avokádom a slaninou

  1. V malej miske zmiešajte majonézu, sušenú bazalku, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte rozdrobený šalát, avokádo, slaninu a kuracie mäso.
  3. Do veľkej misy pridajte majonézovú zmes a rovnomerne premiešajte. Možno nebudete potrebovať všetok dresing – pridajte ho podľa vlastnej chuti.
  4. Na tortilly dajte veľkú lyžicu náplne. Každý závitok zrolujte a v prípade potreby zaistite špáradlom. Vychutnajte si.
Pri zapekaných tortillách s kuracím mäsom môžete obmieňať rôzne omáčky.

Grilované kuracie tortilly so salsou a mozzarellou – recept

Pripravte si lahodný wrap s kuracím mäsom, avokádom, salsou a mozzarellou na ľahký fitness obed alebo večeru. Chutné kuracie mäso môžete upiecť, ale môžete použiť aj akékoľvek zvyšky kuracieho mäsa, ktoré máte, alebo jednoducho natrhať grilované kurča z obchodu, aby ste ušetrili čas.

Ingrediencie na grilované kuracie tortilly so salsou a mozzarellou

  • 2 lyžice olivového alebo avokádového oleja
  • 500 g kuracích pŕs, bez kostí a kože
  • ½ lyžičky cesnakového prášku
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • ¼ lyžičky čili prášku
  • 6 pšeničných tortíll
  • ½ šálky salsy
  • ½ šálky strúhaného syra mozzarella
  • 2 avokáda

Postup na grilované kuracie tortilly so salsou a mozzarellou

  1. Pridajte olej do veľkej panvice. Zahrejte na stredne vysokú teplotu. Povrch kuracích pŕs ochutíme cesnakovým práškom, soľou, korením a čili práškom.
  2. Keď je olej horúci, pridajte ochutené kuracie mäso na panvicu. Mali by ste počuť syčanie. Orestujte, kým každá strana nezhnedne a kura nie je uvarené (šťava by mala vytiecť), asi 3 až 5 minút z každej strany, v závislosti od hrúbky vášho kurčaťa.
  3. Odstráňte z tepla a nechajte kurča vychladnúť. Potom všetky prsia nakrájajte na prúžky.
  4. Tortilly rozložíme na dosku alebo plech na pečenie. Rozdeľte salsu a rozotrite ju do stredu každej tortilly. Rozdeľte nastrúhanú mozzarellu do stredu každej tortilly.
  5. Nakrájajte avokádo a pridajte plátky do stredu každej tortilly. Tortilly naplňte vareným nakrájaným kuracím mäsom.
  6. Zabalenie tortilly: Opatrne zložte spodnú časť. Potom preložíme boky cez plnku.
  7. Na grilovanie tortilly: V panvici by vám malo zostať trochu oleja. Ak nie, pridajte viac alebo použite sprej na varenie na vonkajšiu stranu wrapov, aby mohli krásne zhnednúť. Pridajte wrapy švom nadol na rovnakú panvicu, v ktorej ste varili kura. Počas pečenia ich zatlačte. Varte na strednom ohni asi 3 až 4 minúty, raz otočte, kým wrap nie je zlatohnedý a syr sa neroztopí.
  8. Ihneď podávajte so salsou alebo kyslou smotanou.
Plnené tortilly sú obľúbeným mexickým jedlom.

Mexické tortilly s kuracím mäsom – recept

Tieto avokádové kuracie wrapy sú chutné a zdravé 10-minútové jedlo. Čítate správne. 10 minút. Tieto wrapy sú naplnené avokádom (samozrejme), trhaným kuracím mäsom, hroznovými paradajkami, koriandrom, štipkou limetky a zmesou mexického korenia.

Ingrediencie na mexické tortilly s kuracím mäsom

  • 3 avokáda
  • 2 šálky strúhaného kuracieho mäsa
  • 1 šálka cherry paradajok – nakrájaných
  • 3 lyžice koriandra – nasekaného
  • 2 zelené cibule
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky čili prášku
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • 3/4 lyžičky rasce
  • 1/4 lyžičky koriandra
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky papriky
  • 1 lyžička limetkovej šťavy
  • 4-6 pšeničných tortíl na podávanie

Postup na mexické tortilly s kuracím mäsom

  1. Avokádo prekrojte na polovicu a odstráňte kôstky. Naberte dužinu každého avokáda do veľkej misy. Rozdrvte avokádo vidličkou alebo krájačom na pečivo, kým nie je avokádo na kúsky a/alebo hladké.
  2. Do misky pridajte nasekané kuracie mäso, paradajky, koriander, zelenú cibuľku, čili prášok, papriku, cesnakový prášok, rascu, koriander, soľ a korenie. Miešame, kým sa všetko nespojí.
  3. Naberte zmes do tortilly, zabaľte a užívajte si.

Inšpirácie na zapekané tortilly s kuracím mäsom

Do zapekaných tortíll s kuracím mäsom môžete okrem avokáda či salsy pridať aj rôzne nátierky. Vyskúšajte napríklad ostrejšiu cesnakovú nátierku, jemnejšiu baklažánovú nátierku, chutnú zelerovú nátierku alebo zdravú šošovicovú nátierku. Každá dodá kuracím wrapom inú originálnu chuť.

Experimentovať môžete tiež s dressingami – pripravte si ich z jogurtu, kyslej smotany alebo majonézy, pridajte citrón, sójovú omáčku, najrôznejšie bylinky a koreniny.

Zapekané tortilly s kuracím mäsom ulahodia aj oku.

Fantázii sa medze nekladú ani pri výbere zeleniny do zapekaných tortíl s kuracím mäsom. Podľa chuti pridajte paradajky, kápiu, reďkovky, jarnú cibuľku, nastrúhanú mrkvu či cviklu. Pre viac bielkovín môžete wrapy doplniť strukovinami alebo vareným vajíčkom.

Plnené tortilly sú inšpirované mexickou kuchyňou, v ktorej nájdete množstvo nápadov, ako tortilly vylepšiť. Pridajte chilli vločky, fazuľu alebo vymeňte mäso za hovädzie.

Ak chcete svoje kulinárske umenie pozdvihnúť na ďalšiu úroveň, pripravte si domáce tortilly. Pre zdravšiu verziu použite celozrnné tortilly.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang