Tento skvelý recept na Chow Mein sa pripravuje zo sójovej omáčky, ustricovej omáčky, sezamového oleja, cukru a kukuričného škrobu na zahustenie. Jedny z mojich najobľúbenejších rezancov, ktoré sa radia k najväčším ázijským špecialitám.
Chow Mein je na prvom mieste zo všetkých azájských rezancov, a to nielen preto, že sú to chutné rezance, ale aj vďaka nasledujúcim vlastnostiam:
- Kapusta, mrkva a fazuľové klíčky, všetky v tvare „rezancov“, takže sa vmiešajú priamo do rezancov a vy ani netušíte, koľko ich vlastne skonzumujete,
- Rýchla príprava – 15 minút od začiatku do konca;
- Možnosť zameniť bielkoviny a zeleninu podľa vlastnej chuti.
Ingrediencie
- 200 g kuracích pŕs alebo stehien nakrájaných na tenké plátky
- 900 g zelenej kapusty , nadrobno nakrájanej
- 1 a 1/2 lyžice arašidového oleja (alebo iného oleja na varenie)
- 2 strúčiky cesnaku , jemne nasekaného
- 200 g rezancov chow mein
- 1 mrkva , nakrájaná
- 1 a 1/2 šálky fazuľových klíčkov
- 3 zelené cibuľky, nakrájané
- 65 ml vody
Omáčka Chow Mei:
- 2 lyžičky kukuričnej múky / kukuričného škrobu
- 1 a 1/2 lyžice sójovej omáčky, univerzálnej alebo ľahkej
- 1 a 1/2 lyžice ustricovej omáčky
- 1 a 1/2 lyžice čínskeho vína na varenie alebo Mirin
- 2 lyžičky cukru
- 1/2 lyžičky sezamového oleja
- biele korenie (namiesto čierneho)
Postup:
Omáčka:
- Zmiešajte kukuričnú múku a sójovú omáčku, potom primiešajte ostatné prísady.
Kuracie mäso a rezance:
- Kuracie mäso zalejeme 1 lyžicou omáčky, premiešame a necháme 10 minút marinovať.
- Nudle pripravte podľa návodu na obale (na mojom obale je uvedené, že sa majú namočiť na 1 minútu do vriacej vody), potom scediť.
- V panvici wok alebo na veľkej panvici rozohrejeme olej.
- Pridajte cesnak a smažte ho 10 sekúnd alebo kým nezačne získavať zlatistú farbu – nenechajte ho pripáliť!
- Pridajte kuracie mäso a smažte, kým povrch nezhnedne, ale vnútro je stále surové – približne 1 minútu.
- Pridajte kapustu, mrkvu a biele kúsky šalotky (t. j. zo spodnej časti stonky). Smažte 1,5 minúty, kým kapusta z väčšej časti nezvädne.
- Pridajte rezance, omáčku a vodu. Za stáleho miešania smažte 1 minútu.
- Pridajte fazuľové klíčky a zvyšnú šalotku. Premiešavajte 30 sekúnd alebo kým fazuľové klíčky nezačnú vädnúť.
- Odstavte z ohňa a ihneď podávajte.