Kukurica je obľúbená letná pochúťka, čo tak vyskúšať ju ochutnať s limetkovým maslom?
Suroviny
- 230 g nesoleného zmäknutého masla
- 1 lyžica mletého cesnaku
- 2 limetky, odšťavené
- 2 lyžice nasekaného koriandra
- 2 lyžice čili pasty
- 1 lyžička mletej rasce
- soľ a korenie
- 4 ks čerstvej kukurice
Postup
- Gril predhrejte na vysokú teplotu.
- V stredne veľkej miske zmiešajte maslo, šťavu z 2 limetiek, koriander, čili pastu a rascu. Dochuťte soľou a korením. Dobre premiešajte a odložte bokom.
- Ošúpte kukuričné klasy a na rozpálenom grile ich grilujte, kým sa zvonka pekne nespália. Podávajte s lyžicou ochuteného masla na vrchu.