Recepty

Recept na krémový hubový dip

Krémový dip pripravený z nakrájaných húb, zeleninového, vývaru a kyslej smotany, zahustený zápražkou. Vyskúšaať lze k hlavnému jedlu alebo len tak na máčanie pečiva.

Suroviny

  • 4 lyžice masla
  • 6 lyžíc hladkej múky
  • 2 šálky zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 1,5 kg bielych šampiňónov alebo šampiňónov cremini
  • 1 šálka kyslej smotany
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

  1. V malom hrnci na miernom ohni roztopte 4 lyžice masla. Pridajte 6 lyžíc hladkej múky a za stáleho miešania varte, kým sa nevytvorí hladká hmota, 1 až 2 minúty. Odstavte z ohňa.
  2. Nakrájajte šampiňóny na kúsky. Vložte ich do veľkej panvice a pridajte 1 a 1/2 šálky vývaru. Varte na silnom ohni, kým huby nezmäknú, ale stále si udržia tvar, a kým sa neodparí takmer všetka tekutina.
  3. Pridajte zvyšnú 1/2 šálky vývaru. Po zovretí vmiešajte múku a varte, kým nezhustne natoľko, aby sa dala obaliť na chrbte lyžice.
  4. Odstavte z ohňa a nechajte 15 minút vychladnúť.
  5. Pridajte kyslú smotanu a premiešajte.
  6. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a čerstvo mletým korením.

Kategorie:

Recepty

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang