Hrozno zaliate sladkou omáčkou zo smotanového syra a kyslej smotany, posypané opraženými pekanovými orieškami chutí spoločne vynikajúcu. Určite si túto sviežu pochúťku obľúbite.
Suroviny
- 120 g smotanového syra
- 3/4 šálky pekanových alebo vlašských orechov
- 1 malý zväzok čerstvého estragónu (nepovinné)
- 1/2 pohára kyslej smotany
- 1/4 šálky hnedého cukru
- 1/4 lyžičky vanilkového extraktu
- štipka soli
- 900 g rôznych druhov červeného a zeleného hrozna bez semienok
Postup
- Smotanový syr vložte do veľkej misy a nechajte pri izbovej teplote odstáť, kým nezmäkne, približne 30 minút.
- Nahrubo nasekáme 3/4 šálky pekanových alebo vlašských orechov
- Oriešky opražte na panvici za občasného miešania, kým sa neopečú a nezískajú zlatohnedú farbu, približne 4 minúty.
- Nechajte úplne vychladnúť a potom ich nahrubo nasekajte.
- Ak použijete, nazbierajte lístky z 1 malého zväzku čerstvého estragónu, kým nebudete mať 1 a 1/2 lyžice, a potom ich jemne nasekajte. Preneste 1 lyžicu do misky s krémovým syrom.
- Pridajte 1/2 šálky kyslej smotany, 1/4 šálky baleného svetlého hnedého cukru, 1/4 lyžičky vanilkového extraktu, štipku soli a vyšľahajte.
- Osušte červené a zelené hrozno bez semien papierovými utierkami alebo čistou kuchynskou utierkou a rozpoľte všetky veľké hroznové bobule.
- Hrozno a 1/2 šálky opražených orechov pridajte do dresingu. Jemne premiešajte, kým sa dresing rovnomerne nepokryje.
- Preneste na servírovací tanier a dozdobte zvyšnými orechmi a estragónom.