Recepty

Recept na krémové paradajkové cestoviny

Rýchle a jednoduché cestoviny na večer, ktoré sú zaliate paradajkovo-smotanovou omáčkou a ochutené lístkami čerstvej bazalky.

Suroviny

  • 500 g cestovín (napr. penne)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 malá žltá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka vločiek červenej papriky (nepovinné)
  • 1/2 lyžičky kuchynskej soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 plechovka drvených paradajok
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • 1/2 šálky čerstvých bazalkových listov
  • strúhaný parmezán na podávanie

Postup

  1. Vo veľkej hlbokej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni, kým sa nezačne trblietať.
  2. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju 3 až 4 minúty, kým nezmäkne a nespriehľadnie.
  3. Pridajte pretlačený cesnak a vločky červenej papriky. Restujte, kým sa nerozvonia, približne 1 minútu.
  4. Opatrne prilejte drvené paradajky. Pridajte soľ, korenie a premiešajte.
  5. Priveďte na mierny oheň a za občasného miešania varte nezakryté 10 minút.
  6. Znížte teplotu na minimum a vmiešajte smotanu.
  7. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  8. Medzitým priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Pridajte cestoviny a varte al dente, približne 10 minút alebo podľa pokynov na obale.
  9. Cestoviny sceďte a pridajte ich do omáčky. Jemne premiešajte, aby sa spojili.
  10. Pridajte bazalku, ešte raz premiešajte a ihneď podávajte so strúhaným syrom.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang