Vychutnajte si po náročnom dni v práci krevety a čerstvý špenát v syrovej omáčke s parmezánom.
Ingrediencie
- 500 g surových veľkých kreviet (25 až 30 kusov na 500 g)
- 1/4 lyžičky soli
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 nádoba omáčky Alfredo
- 3 šálky baby špenátu
- uvarené fettuccine alebo cuketové rezance
- 1/4 šálky strúhaného parmezánu
Počet porcií: 4
Postup
- Rozmrazte 500 g surových veľkých kreviet. Potom ich olúpte a zbavte jadier. Krevety osušte a okoreňte 1/4 lyžičky kuchynskej soli.
- Na veľkej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja, kým sa nezačne trblietať.
- Pridajte krevety a smažte ich 3 až 4 minúty, kým nie sú uvarené. Pridajte 1 nádobu s omáčkou Alfredo a 3 šálky baby špenátu.
- Varte, kým sa omáčka neprehreje a špenát nezvädne, približne 3 minúty. Podávajte na uvarených fettuccine alebo cuketových rezancoch a ozdobte 1/4 šálky strúhaného parmezánu.