Recepty

Recept na krémovú polentu s krevetami

Jednoduchý recept na večeru s použitím mrazených kreviet, zeleniny a polenty.

Ingrediencie

  • 1 vrecko mrazených divokých nevarených argentínskych červených kreviet
  • 1 vrecko mrazených šampiňónov
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • 1 vrecko mrazenej krémovej polenty so špenátom a mrkvou

Postup

  1. Plech na pečenie s okrajmi položte na mriežku v strede rúry a predhrejte ho na 220 °C.
  2. Ešte zmrazené krevety a huby vysypte do veľkej misy. Pokvapkajte ich olivovým olejom, okoreňte soľou a korením a premiešajte.
  3. Opatrne ich preneste na horúci plech a rozložte do rovnomernej vrstvy.
  4. Pečte a v polovici pečenia premiešajte, kým krevety nie sú uvarené a všetko nie je prehriate, celkovo asi 10 minút.
  5. Medzitým rozmrazte a zohrejte krémovú polentu so špenátom a mrkvou podľa návodu na obale.
  6. Krevety a huby podávajte na polente.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang