PolievkyRecepty

Recept na krémovú karfiolovú polievku so syrom

Tento lahodný recept je hotový za 40 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môžu najesť až 4 osoby.

Ingrediencie

  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1 malý karfiol, nakrájaný na kúsky
  • 1 umytý a osušený pór nakrájaný na tenké plátky
  • 6 plátkov pancetty, nakrájaných na drobné kocky
  • 6 šálok bio kuracieho vývaru
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 bobkový list
  • 3/4 šálky vyzretého syra Cheddar
  • štipka morskej soli a čerstvo mletého čierneho korenia
  • čerstvá pažítka, nadrobno nasekaná

Postup

  1. V hrnci zohrejte extra panenský olivový olej na strednej teplote. Do hrnca pridajte na plátky nakrájanú pancettu a opečte ju do chrumkava. Uvarenú pancettu vyberte z hrnca pomocou dierkovanej lyžice a odložte ju bokom.
  2. Na oleji z pancetty niekoľko minút orestujte pór, kým nezmäkne. Hrniec zalejte bio kuracím vývarom. Do vývaru pridajte karfiol, zemiaky, bobkový list a varte 15 až 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
  3. Odstavte hrniec z ohňa. Vyberte asi jednu šálku karfiolu a zemiakov a odložte ich bokom.
  4. Polievku rozmixujte ručným mixérom a potom vložte kúsky karfiolu a zemiakov späť do hrnca. Pridajte vyzretý syr Cheddar, morskú soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
  5. Znížte teplotu na stredne nízku a šľahajte, kým sa syr nerozpustí.
  6. Polievku podávajte posypanú chrumkavou pancettou a čerstvou pažítkou.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang