Tento lahodný recept je hotový za 40 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môžu najesť až 4 osoby.
Ingrediencie
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 1 malý karfiol, nakrájaný na kúsky
- 1 umytý a osušený pór nakrájaný na tenké plátky
- 6 plátkov pancetty, nakrájaných na drobné kocky
- 6 šálok bio kuracieho vývaru
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 bobkový list
- 3/4 šálky vyzretého syra Cheddar
- štipka morskej soli a čerstvo mletého čierneho korenia
- čerstvá pažítka, nadrobno nasekaná
Postup
- V hrnci zohrejte extra panenský olivový olej na strednej teplote. Do hrnca pridajte na plátky nakrájanú pancettu a opečte ju do chrumkava. Uvarenú pancettu vyberte z hrnca pomocou dierkovanej lyžice a odložte ju bokom.
- Na oleji z pancetty niekoľko minút orestujte pór, kým nezmäkne. Hrniec zalejte bio kuracím vývarom. Do vývaru pridajte karfiol, zemiaky, bobkový list a varte 15 až 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Odstavte hrniec z ohňa. Vyberte asi jednu šálku karfiolu a zemiakov a odložte ich bokom.
- Polievku rozmixujte ručným mixérom a potom vložte kúsky karfiolu a zemiakov späť do hrnca. Pridajte vyzretý syr Cheddar, morskú soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
- Znížte teplotu na stredne nízku a šľahajte, kým sa syr nerozpustí.
- Polievku podávajte posypanú chrumkavou pancettou a čerstvou pažítkou.