Recepty

Recept na krehké kuracie prsia

Vyzkúšať tento recept na vyprážané kuracie prsia, ktoré sú najšťavnatejšie.

Suroviny

  • 2 šálky múky
  • 2 lyžice soli
  • 2 lyžice mletého čierneho korenia
  • 1 lyžica sušeného estragónu
  • 1 lyžica mletého zázvoru
  • 1 lyžica suchej horčice v prášku
  • 1 lyžica sušených tymiánových listov
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 vajce
  • ¼ šálky mlieka
  • 8 polovíc kuracích pŕs bez kože a kostí
  • ½ šálky rastlinného oleja

Postup

  1. Dva plechy na pečenie vyložíme alobalom a odložíme bokom.
  2. V plytkej miske zmiešajte múku, soľ, korenie, estragón, zázvor, horčicu, tymián, cesnakový prášok a oregano, kým sa dobre nezmiešajú.
  3. V samostatnej miske vyšľahajte vajce a mlieko do hladka.
  4. Kuracie prsia namočte do zmesi múky, prebytočnú zmes oklepte, potom namočte do vajíčka a opäť do múky. Obalené kuracie prsia položte na jeden z pripravených plechov a odložte na 10 minút.
  5. Predhrejte rúru na 175 °C.
  6. Kuracie prsia ešte raz obaľte v múke, prebytočnú múku straste.
  7. Na panvici na stredne silnom ohni rozohrejte rastlinný olej.
  8. Kuracie prsia opečte na horúcom oleji dozlatista, 2 až 3 minúty z každej strany. Opečené kuracie prsia položte na druhý pripravený plech.
  9. Pečte v predhriatej rúre, kým v strede nie sú ružové a šťava nevyteká, približne 20 až 30 minút.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang