Vyzkúšať tento recept na vyprážané kuracie prsia, ktoré sú najšťavnatejšie.
Suroviny
- 2 šálky múky
- 2 lyžice soli
- 2 lyžice mletého čierneho korenia
- 1 lyžica sušeného estragónu
- 1 lyžica mletého zázvoru
- 1 lyžica suchej horčice v prášku
- 1 lyžica sušených tymiánových listov
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 vajce
- ¼ šálky mlieka
- 8 polovíc kuracích pŕs bez kože a kostí
- ½ šálky rastlinného oleja
Postup
- Dva plechy na pečenie vyložíme alobalom a odložíme bokom.
- V plytkej miske zmiešajte múku, soľ, korenie, estragón, zázvor, horčicu, tymián, cesnakový prášok a oregano, kým sa dobre nezmiešajú.
- V samostatnej miske vyšľahajte vajce a mlieko do hladka.
- Kuracie prsia namočte do zmesi múky, prebytočnú zmes oklepte, potom namočte do vajíčka a opäť do múky. Obalené kuracie prsia položte na jeden z pripravených plechov a odložte na 10 minút.
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Kuracie prsia ešte raz obaľte v múke, prebytočnú múku straste.
- Na panvici na stredne silnom ohni rozohrejte rastlinný olej.
- Kuracie prsia opečte na horúcom oleji dozlatista, 2 až 3 minúty z každej strany. Opečené kuracie prsia položte na druhý pripravený plech.
- Pečte v predhriatej rúre, kým v strede nie sú ružové a šťava nevyteká, približne 20 až 30 minút.