Hlavné jedláRecepty

Recept na kórejské tacos z rebier

Vyskúšajte túto výbornú kórejsko-mexickú kombináciu.

Ingrediencie

Dusené rebierka:

  • hovädzie rebrá bez kosti, nakrájané na kúsky
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 100 g hladkej múky na posypanie
  • 50 g masla
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 neolúpané šalotky nakrájané na veľké kocky
  • 1 mrkvu nakrájanú na veľké kocky
  • 1 kus stonkového zeleru, nakrájaného na kocky
  • 1 fľaša suchého červeného vína, napríklad cabernet sauvignon alebo merlot
  • 945 ml hovädzieho vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 2 vetvičky petržlenovej vňate
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu

Kórejská omáčka Taco:

  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 3 lyžice cukru
  • 2 lyžice čili pasty
  • 2 lyžičky sezamového oleja

Na dokončenie:

  • 12 malých kukuričných placiek.
  • 1 lyžica oleja
  • 1 kg ružičkového kelu, nakrájaného na tenké plátky
  • 1/2 žltej cibule, nakrájanej nadrobno
  • soľ a čierne mleté korenie
  • nakrájané rebierka, z vyššie uvedeného
  • 2 limetky nakrájané na mesiačiky, na ozdobu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 165 °C.Kúsky hovädzieho mäsa osolíme a okoreníme. Hovädzie mäso zľahka poprášte múkou a prebytočnú múku straste a odložte bokom.
  2. Na stredne silnom ohni rozohrejte 1 lyžicu masla a 1 lyžicu oleja. Kúsky rebier opečte zo všetkých strán, približne 10 minút.
  3. Podľa potreby použite viac masla a oleja, aby každý kúsok hovädzieho mäsa získal zlatohnedý a chutný povrch.
  4. Na panvici rozpustite ďalšiu lyžicu masla. Vmiešajte šalotku, mrkvu a zeler. Varte a miešajte, kým zelenina nezmäkne, približne 10 minút. Pridajte červené víno, zoškrabte hnedé kúsky z panvice a objem vína znížte na polovicu.
  5. Vmiešajte hovädzí vývar, bobkové listy, petržlenovú vňať a tymián. Hovädzí vývar pridajte do polovice výšky obsahu hrnca. Priveďte do varu, prikryte pokrievkou alebo alobalom a potom ho presuňte do predhriatej rúry, kým rebierka nezmäknú, približne 2 1/2 až 3 hodiny.
  6. Keď sú rebierka mäkké, vyberte ich z rúry a nechajte mierne vychladnúť. Mäso odrežte vidličkou, prikryte a udržiavajte v teple, aby ste ho mohli pripraviť.
  7. Zmiešajte sójovú omáčku, cukor, čili pastu a sezamový olej, kým sa cukor nerozpustí a zmes nebude hladká.
  8. Na suchej panvici zohrejte tortilly. Na tej istej panvici pridajte rastlinný olej, potom krátko orestujte ružičkový kel, nakrájanú cibuľu a trochu soli a korenia. Pridajte nakrájané rebierka a kórejskú omáčku.
  9. Do každej tortilly dajte lyžičkou trochu taco náplne. Podávajte s kórejskou omáčkou a kolieskom limetky.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang