Vyskúšajte túto výbornú kórejsko-mexickú kombináciu.
Ingrediencie
Dusené rebierka:
- hovädzie rebrá bez kosti, nakrájané na kúsky
- soľ a mleté čierne korenie
- 100 g hladkej múky na posypanie
- 50 g masla
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 2 neolúpané šalotky nakrájané na veľké kocky
- 1 mrkvu nakrájanú na veľké kocky
- 1 kus stonkového zeleru, nakrájaného na kocky
- 1 fľaša suchého červeného vína, napríklad cabernet sauvignon alebo merlot
- 945 ml hovädzieho vývaru
- 2 bobkové listy
- 2 vetvičky petržlenovej vňate
- 2 vetvičky čerstvého tymiánu
Kórejská omáčka Taco:
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 3 lyžice cukru
- 2 lyžice čili pasty
- 2 lyžičky sezamového oleja
Na dokončenie:
- 12 malých kukuričných placiek.
- 1 lyžica oleja
- 1 kg ružičkového kelu, nakrájaného na tenké plátky
- 1/2 žltej cibule, nakrájanej nadrobno
- soľ a čierne mleté korenie
- nakrájané rebierka, z vyššie uvedeného
- 2 limetky nakrájané na mesiačiky, na ozdobu
Postup
- Predhrejte rúru na 165 °C.Kúsky hovädzieho mäsa osolíme a okoreníme. Hovädzie mäso zľahka poprášte múkou a prebytočnú múku straste a odložte bokom.
- Na stredne silnom ohni rozohrejte 1 lyžicu masla a 1 lyžicu oleja. Kúsky rebier opečte zo všetkých strán, približne 10 minút.
- Podľa potreby použite viac masla a oleja, aby každý kúsok hovädzieho mäsa získal zlatohnedý a chutný povrch.
- Na panvici rozpustite ďalšiu lyžicu masla. Vmiešajte šalotku, mrkvu a zeler. Varte a miešajte, kým zelenina nezmäkne, približne 10 minút. Pridajte červené víno, zoškrabte hnedé kúsky z panvice a objem vína znížte na polovicu.
- Vmiešajte hovädzí vývar, bobkové listy, petržlenovú vňať a tymián. Hovädzí vývar pridajte do polovice výšky obsahu hrnca. Priveďte do varu, prikryte pokrievkou alebo alobalom a potom ho presuňte do predhriatej rúry, kým rebierka nezmäknú, približne 2 1/2 až 3 hodiny.
- Keď sú rebierka mäkké, vyberte ich z rúry a nechajte mierne vychladnúť. Mäso odrežte vidličkou, prikryte a udržiavajte v teple, aby ste ho mohli pripraviť.
- Zmiešajte sójovú omáčku, cukor, čili pastu a sezamový olej, kým sa cukor nerozpustí a zmes nebude hladká.
- Na suchej panvici zohrejte tortilly. Na tej istej panvici pridajte rastlinný olej, potom krátko orestujte ružičkový kel, nakrájanú cibuľu a trochu soli a korenia. Pridajte nakrájané rebierka a kórejskú omáčku.
- Do každej tortilly dajte lyžičkou trochu taco náplne. Podávajte s kórejskou omáčkou a kolieskom limetky.