Potrebné prísady:
Cesto:
- 6 vajec
- 200 g hladkej múky
- 240 g kryštálového cukru
- 2 dcl mlieka
- 2 ČL prášku do pečiva
Plnka:
- 500 ml mlieka
- 2 Zlaté klasy
- 150 g práškového cukru
- 400 g masla
- jahodový džem s kúskami ovocia
- okrúhle piškóty
- kakao
- silná káva
Postup prípravy:
Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame hladké cesto. Rozdelíme ho na dve rovnaké časti. Plech vystelieme papierom na pečenie. Postupne upečieme dva korpusy, ktoré necháme vychladnúť.
Plnka: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom. Postupne do maslovej hmoty zašľaháme pudingovú hmotu tak, aby vznikol hladký krém.
Jednu časť korpusu pokvapkáme kávou, natrieme hrubšou vrstvou džemu. Naň opatrne nanesieme polovicu plnky. Prikryjeme druhým korpusom, opäť pokvapkáme kávou a natrieme zvyšnou plnkou. Na plnku poukladáme tesne vedľa seba piškóty namočené v káve. Posypeme kakaom a necháme stuhnúť.