DezertyRecepty

Recept na koláč „cookies“

Tento mäkký čokoládový „cookies“ koláč je veľmi jednoduchý na prípravu, plný čokoládových kúskov, s tónmi hnedého cukru, vanilky a soli.

Suroviny

  • 1/4 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 lyžička soli
  • 3/4 šálky roztopeného a mierne vychladeného nesoleného masla (170 g)
  • 1 šálka svetlého hnedého cukru
  • 2/3 šálky kryštálového cukru (alebo podľa chuti)
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 2 šálky polosladkých čokoládových lupienkov

Postup

  1. Nastavte rúru na 190 °C.
  2. Vyložte plech 23×23 cm papierom na pečenie.
  3. Vo veľkej miske roztopte maslo, ktoré budete potrebovať na recept.
  4. Do stredne veľkej misy pridajte múku, soľ, sódu bikarbónu a kukuričný škrob. Spolu ich vymiešajte a odložte bokom.
  5. Roztopené maslo nalejte do veľkej misy. Pridajte biely a hnedý cukor a vyšľahajte ich. Vytvoria trochu hustú kašu.
  6. Do maslovej zmesi pridajte vajcia a vanilku a dobre premiešajte.
  7. Suchú zmes vysypte do mokrej a miešajte, kým sa takmer nespojí.
  8. Potom vmiešajte všetky čokoládové lupienky okrem hŕstky a premiešajte ich tak, aby sa rozmiestnili.
  9. Cesto preneste do formy na pečenie s rozmermi a rozotrite smerom k okrajom, čím ho nahrubo uhladíte. Navrch nasypte vyhradené čokoládové lupienky.
  10. Pečte približne 35 minút.
  11. Sušienkové koláčiky sú hotové, keď sú okraje pevné a zlatohnedé a špajdľa zapichnutá do stredu vyjde čistá.
  12. Pred vybratím a krájaním nechajte sušienky asi hodinu vychladnúť na plechu.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang