Koktejl Bloody Mary si ľahko pripravíte od základu z vodky, paradajkovej šťavy a niekoľkých ďalších jednoduchých ingrediencií. Pikantná, slaná a sýta chuť tohto klasického koktejlu ho predurčuje na brunch alebo iné popoludňajšie stretnutia.
Ingrediencie
- 1 lyžička morskej soli alebo podľa potreby
- kocky ľadu, podľa potreby
- 3/4 šálky pikantného paradajkovo-zeleninového džúsu
- 35 ml vodky
- 2 kvapky worcestrovej omáčky
- 1 štipka pálivej paprikovej omáčky
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 stonka zeleru
- 2 zelené olivy plnené cesnakom, napichnuté na špáradlo
Postup
- Zhromaždite všetky prísady.
- Na malý tanier nasypte soľ. Navlhčite okraj pohára a vtlačte ho do soli.
- Pohár naplňte kockami ľadu.
- Naplňte koktejlový šejker kockami ľadu, pridajte džús, vodku, worcestrovú omáčku, štipľavú omáčku, soľ a korenie.
- Šejker uzatvorte a pretrepávajte, kým vonkajšia strana šejkra nezmrzne, približne 20 sekúnd.
- Bloody Mary preceďte do pripraveného pohára.
- Ozdobte stonkou zeleru a olivami.