Recepty

Kokosové rezy s marhuľami – recept

Potrebné prísady:

Cesto (na 2 pláty):

  • 8 vajec
  • 400 g práškového cukru
  • 400 g polohrubej múky
  • 16 PL vody
  • 1 prášok do pečiva

Punčová plnka:

  • 1 plát piškótového cesta
  • 1 marhuľový kompót
  • trocha rumu
  • marhuľový džem

Kokosová plnka:

  • 250 g kokosovej múčky
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1,5 dl horúceho mlieka

Poleva:

  • 100 g čokolády na varenie
  • 30 g stuženého pokrmového tuku (Cera)
  • 1 ČL oleja

Postup prípravy:

Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.

Punčová plnka: Jeden piškótový plát rozmrvíme, pridáme dobre rozmiešaný marhuľový kompót a trocha rumu. Všetko spolu vymiešame.

Kokosová plnka: Kokosovú múčku zalejeme vriacim mliekom. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po lyžiciach pridávame vychladnutý kokos.

Poleva: Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.

Vychladnutý plát cesta pokvapkáme rumom a potrieme džemom. Naň navrstvíme punčovú plnku, na ňu kokosovú plnku. Vrch urovnáme a polejeme čokoládovou polevou. Necháme na chladnom mieste stuhnúť.

Kokos je vynikajúcou prísadou do rôznych kokosových koláčov. Okrem výbornej chuti má aj niekoľko vlastností, ktoré prospievajú zdraviu.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang