Máme tu opäť jeden recept do zbierky, zo série „bez zrnka múky“. Dedo Mráz pravdepodobne nemá intoleranciu na múku alebo na cukor, ale snažili sme sa pripraviť niečo výnimočné a zdravé, aby sa u nás podľa možností zastavil aj počas roka. Ho-ho-ho …
Čas prípravy: 20-25 min / z toho 10 min. pečenie
Na približne 18 keksíkov potrebujeme
- 75 g kokosovej múky
- 75 g strúhaného bio kokosu (je šťavnatejší)
- 4 veľké polievkové lyžice kokosového oleja (150 g)
- 3 pol. lyžice kvalitného medu
- 3 vajíčka
- polka vanilkového lusku
- 50 g horkej čokolády nasekanej na malé kúsky
- štipka soli
Postup
Opäť jeden z najjednoduchších receptov. Všetky ingrediencie zmiešame dokopy a vypracujeme jednotnú hmotu, z ktorej potom tvarujeme guličky. Guličky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pritlačíme ich k plechu tak, aby sa z nich stali placky, čiže keksíky.
Pečieme pri 180 stupňoch cca 10 min., resp. kým nechytia hnedkastú farbu.