Ak chcete tú najkrémovejšiu kávovú zmrzlinu, vyskúšajte tento recept.
Suroviny
- 1 a 1/2 šálky studeného plnotučného mlieka
- 1 a 1/4 šálky kryštálového cukru
- 1/4 šálky instantného espressa v prášku
- 3 šálky studenej hustej smotany
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup
- Vopred si dajte zamraziť základňu zmrzlinovača.
- Do veľkej misy dajte 1 a 1/2 šálky plnotučného mlieka, 1 a 1/4 šálky kryštálového cukru a 1/4 šálky instantného espressa v prášku a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí.
- Pridajte 3 šálky studenej hustej smotany a 1 lyžičku vanilkového extraktu a metličkou ich spojte.
- Pripravujte v zmrzlinovači podľa pokynov výrobcu, zvyčajne 20 až 25 minút. V tomto momente bude mať zmrzlina jemnú, krémovú štruktúru.
- Zmrzlinu preložte do vzduchotesnej nádoby vhodnej do mrazničky.
- Umiestnite do najchladnejšej časti mrazničky a nechajte zmraziť aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.
- Na dosiahnutie najlepších výsledkov pri dlhšom skladovaní pritlačte fóliu priamo na povrch zmrzliny, aby ste zabránili prílišnému stuhnutiu v mrazničke.