Recepty

Recept na kávovú zmrzlinu

Ak chcete tú najkrémovejšiu kávovú zmrzlinu, vyskúšajte tento recept.

Suroviny

  • 1 a 1/2 šálky studeného plnotučného mlieka
  • 1 a 1/4 šálky kryštálového cukru
  • 1/4 šálky instantného espressa v prášku
  • 3 šálky studenej hustej smotany
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Vopred si dajte zamraziť základňu zmrzlinovača.
  2. Do veľkej misy dajte 1 a 1/2 šálky plnotučného mlieka, 1 a 1/4 šálky kryštálového cukru a 1/4 šálky instantného espressa v prášku a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí.
  3. Pridajte 3 šálky studenej hustej smotany a 1 lyžičku vanilkového extraktu a metličkou ich spojte.
  4. Pripravujte v zmrzlinovači podľa pokynov výrobcu, zvyčajne 20 až 25 minút. V tomto momente bude mať zmrzlina jemnú, krémovú štruktúru.
  5. Zmrzlinu preložte do vzduchotesnej nádoby vhodnej do mrazničky.
  6. Umiestnite do najchladnejšej časti mrazničky a nechajte zmraziť aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.
  7. Na dosiahnutie najlepších výsledkov pri dlhšom skladovaní pritlačte fóliu priamo na povrch zmrzliny, aby ste zabránili prílišnému stuhnutiu v mrazničke.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang