Karfiolová ryža je zdravou alternatívou prílohy, ktorú možno kombinovať s mäsom aj zeleninou.
Suroviny
- 1 veľká hlávka karfiolu
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 lyžice nasekaných čerstvých petržlenových listov
- šťava z 1/2 citróna
- soľ
Postup
- Orežte ružičky karfiolu a odstráňte čo najviac stoniek.
- V troch dávkach rozdrvte ružičky v mixéri s nožmi, kým zmes nebude pripomínať kuskus.
- Na veľkej panvici rozohrejte olej na stredne silnom ohni. Pridajte cibuľu a premiešajte ju. Pokračujte vo varení za častého miešania, kým cibuľa na okrajoch nezíska zlatohnedú farbu a nezmäkne, približne 8 minút.
- Pridajte karfiol a premiešajte.
- Pridajte 1 lyžičku soli a za častého miešania pokračujte vo varení, kým karfiol nezmäkne, 3 až 5 minút.
- Odstavte z ohňa.
- Karfiol preložte do veľkej misy, ozdobte petržlenovou vňaťou, pokvapkajte citrónovou šťavou a podľa chuti osoľte. Podávajte teplý.