Hlavné jedláRecepty

Recept na karfiolovú ryžu

 Karfiolová ryža je zdravou alternatívou prílohy, ktorú možno kombinovať s mäsom aj zeleninou.

Suroviny

  • 1 veľká hlávka karfiolu
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 lyžice nasekaných čerstvých petržlenových listov
  • šťava z 1/2 citróna
  • soľ

Postup

  1. Orežte ružičky karfiolu a odstráňte čo najviac stoniek.
  2. V troch dávkach rozdrvte ružičky v mixéri s nožmi, kým zmes nebude pripomínať kuskus.
  3. Na veľkej panvici rozohrejte olej na stredne silnom ohni. Pridajte cibuľu a premiešajte ju. Pokračujte vo varení za častého miešania, kým cibuľa na okrajoch nezíska zlatohnedú farbu a nezmäkne, približne 8 minút.
  4. Pridajte karfiol a premiešajte.
  5. Pridajte 1 lyžičku soli a za častého miešania pokračujte vo varení, kým karfiol nezmäkne, 3 až 5 minút.
  6. Odstavte z ohňa.
  7. Karfiol preložte do veľkej misy, ozdobte petržlenovou vňaťou, pokvapkajte citrónovou šťavou a podľa chuti osoľte. Podávajte teplý.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang