Táto karfiolová „zemiaková kaša“ je dokonalou nízkosacharidovou prílohou. Dokonca aj ľudia, ktorí neznášajú zeleninu, ju milujú. Na tento recept odporúčam použiť veľký kuchynský robot.
Ingrediencie
- 1 karfiol celý, nakrájaný na ružičky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 roztlačený strúčik cesnaku
- 35 g strúhaného parmezánu
- 1 lyžica smotanového syra so zníženým obsahom tuku
- ½ lyžičky soli
- čerstvo mletého čierneho korenia
Postup
- Uvarte karfiol v pare, kým nezmäkne, približne 10 minút.
- Medzitým zohrejte olivový olej v malej panvici na strednom ohni; cesnak varte a miešajte, kým nezmäkne, asi 2 minúty. Odstráňte z ohňa.
- 1/2 karfiolu preložte do kuchynského robota; prikryte ho a rozmixujte na najvyššom stupni. Postupne pridávajte zvyšné ružičky karfiolu, kým zelenina nezíska krémovú konzistenciu.
- Primiešajte uvarený cesnak, parmezán, smotanový syr, soľ a čierne korenie.
Cesnak sa často používa ako prísada do jedál hlavne pre svoje liečivé vlastnosti. Morenie cesnaku je dôležité, pretože poskytuje ochranu pred škodcami a predlžuje jeho trvanlivosť.