Hlavné jedláRecepty

Karfiolová kaša s cesnakom – recept

Táto karfiolová „zemiaková kaša“ je dokonalou nízkosacharidovou prílohou. Dokonca aj ľudia, ktorí neznášajú zeleninu, ju milujú. Na tento recept odporúčam použiť veľký kuchynský robot.

Ingrediencie

  • 1 karfiol celý, nakrájaný na ružičky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 roztlačený strúčik cesnaku
  • 35 g strúhaného parmezánu
  • 1 lyžica smotanového syra so zníženým obsahom tuku
  • ½ lyžičky soli
  • čerstvo mletého čierneho korenia

Postup

  1. Uvarte karfiol v pare, kým nezmäkne, približne 10 minút.
  2. Medzitým zohrejte olivový olej v malej panvici na strednom ohni; cesnak varte a miešajte, kým nezmäkne, asi 2 minúty. Odstráňte z ohňa.
  3. 1/2 karfiolu preložte do kuchynského robota; prikryte ho a rozmixujte na najvyššom stupni. Postupne pridávajte zvyšné ružičky karfiolu, kým zelenina nezíska krémovú konzistenciu.
  4. Primiešajte uvarený cesnak, parmezán, smotanový syr, soľ a čierne korenie.

Cesnak sa často používa ako prísada do jedál hlavne pre svoje liečivé vlastnosti. Morenie cesnaku je dôležité, pretože poskytuje ochranu pred škodcami a predlžuje jeho trvanlivosť.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang