Suroviny
- 1 karfiol
- 30 g oleja
- 200 g hríbov
- 200 g paradajok
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 lyžice hladkej múky
- 20 g masla
- soľ
- mleté čierne korenie
- mleté nové korenie
- 1 dl červeného vína
- 1 citrón
Postup
Očistený karfiol uvaríme v osolenej vode. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané hríby, osolíme, okoreníme a dusíme. Pridáme pokrájané rajčiaky, prelisovaný cesnak, podlejeme vývarom z karfiolu a ešte dusíme.
Neskôr podlejeme červeným vínom a dodusíme. Po dodusení pridáme maslo. Nakoniec pridáme na malé kúsky rozobraný karfiol, okyslíme citrónovou šťavou a ešte prehrejeme.