PolievkyReceptyVegan/Vegetarian

Recept na kapustovú polievku

Tento recept na kapustovú polievku je veľmi aromatický vďaka zelenine a paradajkám opečeným na ohni. Možno jej podávať s dobrým chliebom a pripraviť si jednoduché a výživné jedlo.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 nakrájané mrkvy
  • 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1 zelerová stonka, nakrájaná na kocky
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 2 plechovky nakrájaných paradajok
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 plechovka varenej bielej fazule, scedená a prepláchnutá
  • 4 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 malá zelená kapusta, nakrájaná
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • ¾ lyžičky morskej soli
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • čerstvá petržlenová vňať, na ozdobu

Postup

  1. Vo veľkom hrnci na strednom ohni rozohrejte olej. Pridajte mrkvu, cibuľu, zeler, soľ a niekoľko štipiek čerstvého korenia a za občasného miešania varte 8 minút.
  2. Pridajte ocot, premiešajte a potom pridajte paradajky, vývar, fazuľu, cesnak, zemiaky, kapustu a tymian. Prikryte a varte 20 až 30 minút, alebo kým zemiaky a kapusta nezmäknú.
  3. Podľa chuti dochuťte, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang