Suroviny
- 0,5 kg hovädzieho mäsa
- 1 l kapustnice (vody z kyslej kapusty)
- 2 hrste kyslej kapusty
- 3 l vody
- 4 zrnká nového korenia
- 4 zrnká čierneho korenia
- 1 klobása
- soľ
- bobkový list
- 2 hrste sušených húb
- 4 väčšie zemiaky
Postup
Do veľkého hrnca dáme vodu, kapustnicu a mäso, čierne korenie, nové korenie a bobkový list a necháme variť asi 2 hodiny. Potom pridáme nakrájanú kyslú kapustu.
Sušené hríby namočíme do horúcej vody. Scedíme ich a dáme do kapustnice. Varíme ešte pol hodinu. Nakoniec pridáme pokrájanú klobásku, osolíme podľa chuti a dovaríme asi 15 minút.
Zemiaky nakrájame a varíme ich samostatne v inom hrnci. Do kapustnice ich pridávame až na tanieri podľa chuti.