DezertyRecepty

Recept na kandizované jablká

Podľa tohto receptu pripravíte jablká s tvrdou cukrovou polevou.

Ingrediencie

  • 15 špajdlí
  • 15 stredne veľkých jabĺk
  • 2 šálky bieleho cukru
  • 1 a ½ šálky vody
  • 1 šálka kukuričného sirupu
  • 8 kvapiek červeného potravinárskeho farbiva

Postup

  1. Plechy na pečenie zľahka vymastite. Do celých jabĺk so stopkami zapichnite špajdle.
  2. Zmiešajte cukor, vodu a kukuričný sirup v hrnci na stredne silnom ohni. Zahrievajte na 150 °C alebo kým malé množstvo sirupu nakvapkané do studenej vody nevytvorí tvrdé, krehké vlákna.
  3. Odstavte z ohňa a vmiešajte potravinárske farbivo.
  4. Každé jablko držte za špajdlu, ponorte do sirupu, vyberte a otočte, aby sa rovnomerne obalilo. Umiestnite na pripravené plechy, aby stuhli.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang