Podľa tohto receptu pripravíte jablká s tvrdou cukrovou polevou.
Ingrediencie
- 15 špajdlí
- 15 stredne veľkých jabĺk
- 2 šálky bieleho cukru
- 1 a ½ šálky vody
- 1 šálka kukuričného sirupu
- 8 kvapiek červeného potravinárskeho farbiva
Postup
- Plechy na pečenie zľahka vymastite. Do celých jabĺk so stopkami zapichnite špajdle.
- Zmiešajte cukor, vodu a kukuričný sirup v hrnci na stredne silnom ohni. Zahrievajte na 150 °C alebo kým malé množstvo sirupu nakvapkané do studenej vody nevytvorí tvrdé, krehké vlákna.
- Odstavte z ohňa a vmiešajte potravinárske farbivo.
- Každé jablko držte za špajdlu, ponorte do sirupu, vyberte a otočte, aby sa rovnomerne obalilo. Umiestnite na pripravené plechy, aby stuhli.