Špičkový recept, ktorý dodá energiu a naštartuje mozgové bunky. Receptov na quinoa šalát tu už zopár máme, ale vždy skúšame nové chute, kombinácie a čerstvé potraviny. Ako napríklad baklažán a kápia, ktoré sme dostali kúpiť na trhu vo Fresh markete. K tomu už sa pýtalo iba niečo zelené a chrumkavé.
Recept pre 2-3 osoby. Čas prípravy (30 min.)
Potrebujeme:
- cca 130 g quinoa
- 1 baklažán
- 1 kápiu
- 100 g baby špenátu
- za veľkú hrsť vlašských orechov a tekvicových semiačok
- klíčky mungo
- olivový olej
- soľ a korenie
- bylinky
Quinoa uvaríme podľa návodu. Zväčša sa varí 15 minút vo vriacej osolenej vode. Dobre si ju pred varením prepláchnite, aby nemala horkú chuť.
Baklažán nakrájame na plátky a dáme ho osolený, okorenený a pokvapkaný olivovým olejom piecť na papieri na pečenie pri približne 220 stupňoch na 15-20 minút. Môžete pridať aj obľúbené bylinky, napr. provensálske korenie. Už určite viete, že baklažán je dobré si nasoliť aspoň 10 min. pred pečením. Začne sa potiť a tým pádom sa tak nenasaje olejom, ktorý pridáte až pred pečením.
A teraz už len zmiešame quinoa, upečený baklažán, tenké plátky čerstvej, surovej kápie, baby špenát, oriešky a semiačka, ktoré sme si vopred opiekli na suchej panvici a šalát nakoniec ozdobíme našimi domácimi mungo klíčkami.
Pozn.: recept vhodný aj pre celiatikov.