
Tieto tuniakové placky sú vynikajúce namočené v kečupe, horčici alebo horúcej omáčke. Výborne sa podávajú aj ako teplý sendvič.
Ingrediencie
- 2 vajcia
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 10 lyžíc strúhanky s talianskym korením
- 3 lyžice strúhaného parmezánu
- 3 konzervy tuniaka, scedené
- 3 lyžice cibule nakrájanej na kocky
- 1 štipka mletého čierneho korenia
- 3 lyžice rastlinného oleja
Postup
- V miske rozšľahajte vajcia a citrónovú šťavu; vmiešajte strúhanku a parmezán, aby vznikla pasta.
- Vmiešajte tuniaka a cibuľu, kým sa dobre nespoja; ochuťte čiernym korením.
- Z tuniakovej zmesi vytvarujte rukami 8 placiek (1 cm hrubých).
- Na panvici na strednom ohni rozohrejte rastlinný olej. Na rozpálenom oleji smažte placky dozlatista, približne 5 minút z každej strany.