Recepty

Recept na jednoduché tuniakové placky

Tieto tuniakové placky sú vynikajúce namočené v kečupe, horčici alebo horúcej omáčke. Výborne sa podávajú aj ako teplý sendvič.

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 10 lyžíc strúhanky s talianskym korením
  • 3 lyžice strúhaného parmezánu
  • 3 konzervy tuniaka, scedené
  • 3 lyžice cibule nakrájanej na kocky
  • 1 štipka mletého čierneho korenia
  • 3 lyžice rastlinného oleja

Postup

  1. V miske rozšľahajte vajcia a citrónovú šťavu; vmiešajte strúhanku a parmezán, aby vznikla pasta.
  2. Vmiešajte tuniaka a cibuľu, kým sa dobre nespoja; ochuťte čiernym korením.
  3. Z tuniakovej zmesi vytvarujte rukami 8 placiek (1 cm hrubých).
  4. Na panvici na strednom ohni rozohrejte rastlinný olej. Na rozpálenom oleji smažte placky dozlatista, približne 5 minút z každej strany.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang