Hlavné jedláRecepty

Jednoduché kurča teriyaki – recept

Vyskúšať toto jednoduché kuracie mäso na ázijský spôsob teriyaki na rýchlu večeru počas týždňa – príprava trvá len 20 minút.

Ingrediencie

  • 2 lyžice opečeného sezamového oleja
  • 6 kuracích stehien bez kože a kostí, nakrájaných na plátky
  • 2 veľké strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 kúsok zázvoru veľkosti palca, nastrúhaný
  • 50 g riedkeho medu
  • 30 ml sójovej omáčky
  • 1 lyžica ryžového octu
  • 1 lyžica sezamových semienok na podávanie
  • 4 jarné cibuľky, rozdrobené, na podávanie
  • uvarená ryža, na podávanie
  • dusená jarná zelenina, na podávanie

Postup

  1. Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte olej na strednom ohni. Pridajte kuracie mäso a smažte 7 minút alebo do zlatista. Pridajte cesnak a zázvor a smažte 2 minúty.
  2. Vmiešajte med, sójovú omáčku, ocot a 100 ml vody. Priveďte do varu a varte 2-5 minút na miernom ohni, kým sa kurča nelepí a nie je obalené hustou omáčkou.
  3. Posypte kurča jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami, potom ho podávajte s ryžou a dusenou zeleninou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang