Jednoduchý a dokonalý recept bude pre vašu rodinu novým obľúbeným pochúťkovým jedlom.
Ingrediencie
- 1 kg mletého hovädzieho mäsa
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 plechovka paradajkovej omáčky
- 2 lyžice čili prášku
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletého oregana
- 1 lyžička soli
- 1/4 lyžičky kajenského korenia
- 1/4 šálky masa harina
- 1 plechovka fazule, scedená a prepláchnutá
- 1 plechovka fazule pinto, scedená a prepláchnutá
- rozdrvený čedar, na servírovanie
- nakrájaná cibuľa, na servírovanie
- tortilla čipsy, na servírovanie
- limetky na servírovanie
Postup
- Mleté hovädzie mäso vložte do veľkého hrnca a pridajte cesnak. Varte na strednom ohni, kým nezhnedne.
- Odstráňte prebytočný tuk a potom prilejte paradajkovú omáčku, chilli, rascu, oregano, soľ a kajenské korenie.
- Dobre premiešajte, prikryte a potom znížte teplotu na minimum.
- Dusíme 1 hodinu za občasného miešania.
- Ak je zmes príliš suchá, podľa potreby pridávajte po 1/2 šálky vody.
- Po hodine vložte masu harinu do malej misky. Pridajte 1/2 šálky vody a premiešajte vidličkou.
- Zmes masy vysypte do chilli. Dobre premiešajte a potom ochutnajte a dochuťte.
- Pridajte viac masy harina alebo vody, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu chilli.
- Pridajte fazuľu a varte 10 minút.
- Podávajte s rozdrobeným čedarom, nakrájanou cibuľou, tortillovými čipsami a limetkami.