Táto nízkokalorická sekaná, vhodná pre keto stravníkov, je plnená čerstvým syrom mozzarella. Recept, ktorý sa oplatí skúsiť.
Ingrediencie
- 225 g čerstvého syra mozzarella
- 2 veľké vajcia
- 1 šálka mandľovej múky
- 2 lyžice worcestrovej omáčky
- 2 lyžičky cibuľového prášku
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky cesnakového prášku
- 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 kg chudého mletého hovädzieho mäsa, bravčového mäso alebo zmesi
Postup
- Umiestnite mriežku do stredu rúry a rozohrejte ju na 175 °C Vyložte plech na pečenie alobalom.
- Nakrájajte 225 g čerstvého syra mozzarella na kocky. Počas prípravy mäsa syr uložte do chladničky.
- Do veľkej misy vložte 2 veľké vajcia a vidličkou ich rozšľahajte, aby sa rozbili. Pridajte 1 šálku mandľovej múky, 2 lyžice worcestrovej omáčky, 2 lyžičky cibuľového prášku, 1 lyžičku soli, 1/2 lyžičky cesnakového prášku a 1/2 lyžičky čierneho korenia a premiešajte. Pridajte 1 kg mletého mäsa a premiešajte rukami, kým sa zmes nespojí (neprepracujte ju).
- Asi dve tretiny mäsovej zmesi dajte na plech a vytvarujte hrubý bochník. Do bochníka urobte jamku s rozmermi, pričom nechajte 2,5 cm okraj. Do jamky poukladajte na kocky nakrájaný syr mozzarella v rovnomernej vrstve.
- Na syr položte zvyšnú mäsovú zmes a zatlačte ju do rovnomernej vrstvy, aby sa mozzarella úplne uzavrela.
- Pečte, kým nie je celé cesto dobre prepečené a stred bochníka nezaznamená na teplomere aspoň 75 °C, 55 až 60 minút. Pred krájaním nechajte 15 minút odpočívať.