Hlavné jedláRecepty

Recept na jednoduchú, syrovú keto sekanú

Táto nízkokalorická sekaná, vhodná pre keto stravníkov, je plnená čerstvým syrom mozzarella. Recept, ktorý sa oplatí skúsiť.

Ingrediencie

  • 225 g čerstvého syra mozzarella
  • 2 veľké vajcia
  • 1 šálka mandľovej múky
  • 2 lyžice worcestrovej omáčky
  • 2 lyžičky cibuľového prášku
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 kg chudého mletého hovädzieho mäsa, bravčového mäso alebo zmesi

Postup

  1. Umiestnite mriežku do stredu rúry a rozohrejte ju na 175 °C Vyložte plech na pečenie alobalom.
  2. Nakrájajte 225 g čerstvého syra mozzarella na kocky. Počas prípravy mäsa syr uložte do chladničky.
  3. Do veľkej misy vložte 2 veľké vajcia a vidličkou ich rozšľahajte, aby sa rozbili. Pridajte 1 šálku mandľovej múky, 2 lyžice worcestrovej omáčky, 2 lyžičky cibuľového prášku, 1 lyžičku soli, 1/2 lyžičky cesnakového prášku a 1/2 lyžičky čierneho korenia a premiešajte. Pridajte 1 kg mletého mäsa a premiešajte rukami, kým sa zmes nespojí (neprepracujte ju).
  4. Asi dve tretiny mäsovej zmesi dajte na plech a vytvarujte hrubý bochník. Do bochníka urobte jamku s rozmermi, pričom nechajte 2,5 cm okraj. Do jamky poukladajte na kocky nakrájaný syr mozzarella v rovnomernej vrstve.
  5. Na syr položte zvyšnú mäsovú zmes a zatlačte ju do rovnomernej vrstvy, aby sa mozzarella úplne uzavrela.
  6. Pečte, kým nie je celé cesto dobre prepečené a stred bochníka nezaznamená na teplomere aspoň 75 °C, 55 až 60 minút. Pred krájaním nechajte 15 minút odpočívať.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang