Vyskúšajte tento recept na jednoduchú mäkkú a nadýchanú omeletu plnenú lístkami baby špenátu a parmezánom.
Suroviny
- 1 lyžica masla
- 2 veľké vajcia
- 1/8 lyžičky soli
- mleté čierne korenie (nepovinné)
- 1 šálka baby špenátu
- 1 lyžica strúhaného parmezánu
Postup
- Rozdeľte 1 lyžicu nesoleného masla na dva kúsky.
- Jeden kúsok roztopte panvici s nepriľnavým povrchom na strednom ohni.
- Medzitým dajte do malej misky 2 veľké vajcia, 1/8 lyžičky soli a podľa potreby mleté čierne korenie a vidličkou šľahajte, kým sa veľmi dobre nezmiešajú, ale nie spenia.
- Do panvice pridajte 1 šálku baby špenátu a štipku soli.
- Za občasného miešania varte, kým úplne nezvädne, približne 1 minútu. Preneste na malý tanier alebo do misky.
- Na panvice pridajte zvyšný kúsok masla (nie je potrebné ho vytierať). Panvicu nakloňte, aby sa dno pokrylo maslom. Keď sa maslo rozohreje, vlejte vajcia.
- Varte za stáleho jemného posúvania vajíčok pomocou ohybnej žiaruvzdornej stierky, kým sa nezačnú zrážať.
- Snažte sa udržať vajcia na panvici po celý čas v rovnomernej vrstve. Varte, kým vrchná časť nie je stále mokrá, ale už z nej netečú tekuté vajce, asi 1 až 1,5 minúty.
- Odstavte panvicu z ohňa.
- Polovicu omelety posypte 1 lyžicou strúhaného parmezánu. Na syr rovnomerne nasypte špenát.
- Druhú polovicu omelety jemne presuňte špachtľou, aby sa uvoľnila a preložila cez špenát a syr. Omeletu preložte na tanier.