Recepty

Jednoduchá špenátová omeleta – recept

Vyskúšajte tento recept na jednoduchú mäkkú a nadýchanú omeletu plnenú lístkami baby špenátu a parmezánom.

Suroviny

  • 1 lyžica masla
  • 2 veľké vajcia
  • 1/8 lyžičky soli
  • mleté čierne korenie (nepovinné)
  • 1 šálka baby špenátu
  • 1 lyžica strúhaného parmezánu

Postup

  1. Rozdeľte 1 lyžicu nesoleného masla na dva kúsky.
  2. Jeden kúsok roztopte panvici s nepriľnavým povrchom na strednom ohni.
  3. Medzitým dajte do malej misky 2 veľké vajcia, 1/8 lyžičky soli a podľa potreby mleté čierne korenie a vidličkou šľahajte, kým sa veľmi dobre nezmiešajú, ale nie spenia.
  4. Do panvice pridajte 1 šálku baby špenátu a štipku soli.
  5. Za občasného miešania varte, kým úplne nezvädne, približne 1 minútu. Preneste na malý tanier alebo do misky.
  6. Na panvice pridajte zvyšný kúsok masla (nie je potrebné ho vytierať). Panvicu nakloňte, aby sa dno pokrylo maslom. Keď sa maslo rozohreje, vlejte vajcia.
  7. Varte za stáleho jemného posúvania vajíčok pomocou ohybnej žiaruvzdornej stierky, kým sa nezačnú zrážať.
  8. Snažte sa udržať vajcia na panvici po celý čas v rovnomernej vrstve. Varte, kým vrchná časť nie je stále mokrá, ale už z nej netečú tekuté vajce, asi 1 až 1,5 minúty.
  9. Odstavte panvicu z ohňa.
  10. Polovicu omelety posypte 1 lyžicou strúhaného parmezánu. Na syr rovnomerne nasypte špenát.
  11. Druhú polovicu omelety jemne presuňte špachtľou, aby sa uvoľnila a preložila cez špenát a syr. Omeletu preložte na tanier.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang