Hlavné jedlá

Jarný rebarborový šalát – recept

Recept pre štyri osoby

Ingrediencie:

  • 2 – 3 ks rebarbory
  • 200 – 300 g rukoly alebo zmes šalátov, ktoré vám chutia (chuťovo by táto kombinácia mala obsahovať aj horké šaláty podobné rukole)
  • 4 šalotky
  • Slovenský biely syr (Agrofarma Červený Kameň) alebo syr feta, príp. iný slaný syr
  • za hrsť vlašských orechov
  • lyžička medu
  • olivový olej
  • pečivo podľa vlastného výberu

Dressing

  • 2 VL olivového oleja
  • 2 čaj. lyž. plnotučnej horčice
  • 2 čaj. lyž. citrónovej šťavy
  • 2 čaj. lyž. medu
  • soľ
  • pár kvapiek malinového octu

Postup

Vlašské orechy nasekáme na malé kúsky. Šalotky nakrájame na kolieska, rebarboru umyjeme a nakrájame na pribl. 2 cm kúsky. Na olivovom oleji opražíme najskôr šalotku, po minúte pridáme aj rebarboru a na miernej teplote necháme dusiť kým je rebarbora mäkká (max 5 min.). Potom pridáme med, premiešame a necháme vychladnúť.

Pripravíme si dressing: Všetky hore uvedené ingrediencie poriadne premiešame. Dochutíme podľa vlastného gusta.

Na tanier naaranžujeme rukolu do tvaru hniezda, pridáme rebarboru s cibuľkou, fazuľové lusky, posypeme syrom a orechami a nakoniec pokvapkáme dressingom. Servírujeme s pečivom.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang