Recept pre štyri osoby
Ingrediencie:
- 2 – 3 ks rebarbory
- 200 – 300 g rukoly alebo zmes šalátov, ktoré vám chutia (chuťovo by táto kombinácia mala obsahovať aj horké šaláty podobné rukole)
- 4 šalotky
- Slovenský biely syr (Agrofarma Červený Kameň) alebo syr feta, príp. iný slaný syr
- za hrsť vlašských orechov
- lyžička medu
- olivový olej
- pečivo podľa vlastného výberu
Dressing
- 2 VL olivového oleja
- 2 čaj. lyž. plnotučnej horčice
- 2 čaj. lyž. citrónovej šťavy
- 2 čaj. lyž. medu
- soľ
- pár kvapiek malinového octu
Postup
Vlašské orechy nasekáme na malé kúsky. Šalotky nakrájame na kolieska, rebarboru umyjeme a nakrájame na pribl. 2 cm kúsky. Na olivovom oleji opražíme najskôr šalotku, po minúte pridáme aj rebarboru a na miernej teplote necháme dusiť kým je rebarbora mäkká (max 5 min.). Potom pridáme med, premiešame a necháme vychladnúť.
Pripravíme si dressing: Všetky hore uvedené ingrediencie poriadne premiešame. Dochutíme podľa vlastného gusta.
Na tanier naaranžujeme rukolu do tvaru hniezda, pridáme rebarboru s cibuľkou, fazuľové lusky, posypeme syrom a orechami a nakoniec pokvapkáme dressingom. Servírujeme s pečivom.