Ak o tomto juhoamerickom pokrme počujete prvýkrát, najlepšie bude, ak si ho rovno uvaríte. My vám ponúkame jednoduchý a stručný recept.
Ingrediencie
- 6 kuracích stehenných kĺbov s kosťou a kožou
- 200 g andulskej klobásy nakrájanej na plátky
- 1 červená paprika, nakrájaná na plátky
- 1 žltá paprika, nakrájaná na plátky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na plátky
- 1 veľká cibuľa, ošúpaná a nakrájaná na plátky, nahrubo nakrájaná na rovnakú veľkosť ako paprika
- 1 zeler nakrájaný na plátky
- 4 veľké strúčiky cesnaku, olúpané a nakrájané na plátky
- 50 g sušených paradajok
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1/2 lyžičky údenej papriky
- 1/2 lyžičky kajenského korenia
- 225 g umytej hnedej ryže basmati
- 500 ml kuracieho vývaru
- 200 g surových tigrích kreviet
- Soľ a korenie podľa chuti
- 2-3 lyžice olivového oleja
Na ozdobu:
- 3 jarné cibuľky nakrájané nadrobno
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 2 lyžice estragónu, nasekané
Postup
- Kuracie stehná okoreňte a zatvorte v zapekacej miske. Dbajte na to, aby po dopečení bola koža zlatohnedá.
- Na teplú panvicu dajte nakrájané plátky z andulskej klobásy, až dokým trochu nezhnednú. Následne do nej preložte aj kuracie mäso.
- Do panvice pridajte cibuľu, papriku, zeler a cesnak. Poduste ich do zmäknutia. Pridajte korenie, sušené paradajky a varte ďalších 5 minút.
- Zalejte ryžu a dôkladne premiešajte, aby bola všetka ryža obalená olejom a šťavou. Pridajte vývar, okoreňte a priveďte do varu.
- Prikryte a pečte v rúre vyhriatej na 170 °C po dobu 55 minút.
- Vyberte z rúry, pridajte krevety, prikryte a vráťte späť na 5 minút.
- Hotové jedlo nechajte 10 minút odstáť. Odstráňte pokrievku a ozdobte jarnou cibuľkou, petržlenovou vňaťou a estragónom.