DezertyReceptyVegan/Vegetarian

Ako si vyrobiť jahody v čokoláde – recept

Túto rýchlu a fantastickú pochúťku si ľahko pripravíte doma – nie sú potrebné žiadne cukrárske zručnosti.

Ingrediencie

  • 500 g čerstvých jahôd
  • 2 šálky horkých čokoládových lupienkov alebo nasekanej čokolády
  • 1/2 šálky nasekanej bielej čokolády, na pokvapkanie (voliteľné)

Počet porcií: 16 jahôd

Postup

  1. Jahody umyte a osušte. Opláchnite ich pod studenou tečúcou vodou a jemne osušte. Musia byť pred namáčaním úplne suché, preto ich rozložte a v prípade potreby nechajte vysušiť na vzduchu.
  2. Rozpustite horkú čokoládu. Dno dvojitého kotla alebo stredne veľkého hrnca naplňte centimetrom alebo dvoma vody a priveďte na miernom ohni do varu. Všetku čokoládu preložte do hornej časti dvojitého kotla alebo žiaruvzdornej misy a postavte ju nad vriacu vodu. Čokoládu nechajte za občasného miešania rozpustiť, kým nezostanú žiadne hrudky. Misku s čokoládou odstráňte z ohňa.
  3. Pripravte si pracovný priestor. Misku s rozpustenou čokoládou položte pred seba na utierku. Sušené jahody položte vedľa plechu na pečenie vyloženého papierom.
  4. Namočte jahody. Pracujte s jednou jahodou po druhej, zdvihnite jahodu za vrchné lístky a ponorte ju do čokolády. Jahodu podľa potreby otočte alebo otočte, aby sa úplne obalila v čokoláde. Jahodu zdvihnite a jemne ňou potraste, aby ste odstránili prebytočnú čokoládu.
  5. Namočené jahody položte na plech na pečenie. Namočenú jahodu opatrne položte na plech na pečenie na bok. Opakujte namáčanie zvyšných jahôd.
  6. Nechajte čokoládu stuhnúť. Jahody nechajte odstáť, kým čokoládová poleva nezostane pevná a suchá na dotyk. Plech na pečenie môžete dať do chladničky, aby ste to urýchlili.
  7. Pripravte si bielu čokoládovú polevu. Keď sú jahody pripravené, rozpustite bielu čokoládu rovnako ako tmavú. (Prípadne ju pre toto malé množstvo čokolády rozpustite v 15-sekundových intervaloch v mikrovlnnej rúre a medzi jednotlivými intervalmi premiešajte.) Rozpustenú bielu čokoládu prelejte do malého vrecka na zips.
  8. Jahody pokvapkajte bielou čokoládou. Rozpustenú bielu čokoládu zatlačte do jedného rohu vrecka a potom odstrihnite malý roh vrecka. Jemne stlačte vrecko a rýchlo pokvapkajte jahody bielou čokoládou, pričom veľkými pohybmi prejdite po celom plechu.
  9. Nechajte bielu čokoládu stuhnúť (alebo vložte plech na pečenie na niekoľko minút do chladničky) a potom podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang