Ak ste ešte neochutnali jahodovú pizzu, netušíte, o čo prichádzate. Prinášame vám jedinečný rodinný recept, ktorým to môžete rýchlo napraviť.
Ingrediencie
Na cesto:
- 2 a 1/4 šálky múky
- 1 a 1/2 lyžičky soli
- 5 lyžíc cukru
- 3/4 šálky rastlinného oleja
- 3 lyžice mlieka
Na náplň:
- 340 g (1 a 1/2 balenia) smotanového syra
- 3/4 šálky cukru
- 3 veľké vajcia
- 1 a 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 3 až 4 šálky čerstvých jahôd, umytých, osušených a nakrájaných na plátky
- 1/4 šálky agávového sirupu
Počet porcií: 8
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Najprv si pripravte cesto: zmiešajte múku, cukor a soľ a nechajte bokom. V malej miske vyšľahajte olej a mlieko. Suché a mokré prísady zmiešajte, kým sa rovnomerne nespoja. Cesto rozotrite do formy na pizzu a vytvorte veľmi tenkú, rovnomernú vrstvu. Pečte približne 15 minút.
- Kým sa pečie cesto, pripravte si náplň: pomocou ručného alebo stojanového mixéra vyšľahajte krémový syr, cukor, vajcia a vanilku do hladkej a krémovej konzistencie. Keď sa cesto dopečie, vyberte ho a opatrne nalejte krém na vrch cesta (môže vám zostať trochu navyše). Pečte ďalších 20 minút, kým krém nie je stuhnutý a zlatohnedý.
- Na vrch pizze naaranžujte jahody a polejte ich agávovým sirupom. Pizzu chlaďte, kým nie je pripravená na podávanie.