DezertyReceptyVegan/Vegetarian

Rodinný recept na dezertnú jahodovú pizzu

Ak ste ešte neochutnali jahodovú pizzu, netušíte, o čo prichádzate. Prinášame vám jedinečný rodinný recept, ktorým to môžete rýchlo napraviť.

Ingrediencie

Na cesto:

  • 2 a 1/4 šálky múky
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 5 lyžíc cukru
  • 3/4 šálky rastlinného oleja
  • 3 lyžice mlieka

Na náplň:

  • 340 g (1 a 1/2 balenia) smotanového syra
  • 3/4 šálky cukru
  • 3 veľké vajcia
  • 1 a 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 3 až 4 šálky čerstvých jahôd, umytých, osušených a nakrájaných na plátky
  • 1/4 šálky agávového sirupu

Počet porcií: 8

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Najprv si pripravte cesto: zmiešajte múku, cukor a soľ a nechajte bokom. V malej miske vyšľahajte olej a mlieko. Suché a mokré prísady zmiešajte, kým sa rovnomerne nespoja. Cesto rozotrite do formy na pizzu a vytvorte veľmi tenkú, rovnomernú vrstvu. Pečte približne 15 minút.
  3. Kým sa pečie cesto, pripravte si náplň: pomocou ručného alebo stojanového mixéra vyšľahajte krémový syr, cukor, vajcia a vanilku do hladkej a krémovej konzistencie. Keď sa cesto dopečie, vyberte ho a opatrne nalejte krém na vrch cesta (môže vám zostať trochu navyše). Pečte ďalších 20 minút, kým krém nie je stuhnutý a zlatohnedý.
  4. Na vrch pizze naaranžujte jahody a polejte ich agávovým sirupom. Pizzu chlaďte, kým nie je pripravená na podávanie.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang