Suroviny
- Cca 2kg húb
- 1 1/2 lyžice masla
- 1/2 lyžice masla na zápražku
- 4 lyžice múky
- 250 ml smotany
- 3 – 4 vajcia
- soľ
- mleté čierne korenie
- maslo na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy
Postup
Huby pokrájame na drobné kúsky a na masle ich podusíme. Pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z masti a múky, zalejeme vývarom z húb a smotanou a varíme až dovtedy, pokým sa masa neoddeľuje odo dna nádoby.
Do vychladnutej masy vmiešame žĺtka, pridáme taktiež huby, koreniny, soľ a vmiešame sneh z bielkov. Formu vymastíme, vysypeme strúhankou a vlejeme do nej pripravenú masu. Dáme piecť do teplej rúry. Pečieme okolo 40 minút.