Do hrnca s repkovým olejom pridáme ryžu a opečieme ju do sklovita, pridáme 2 KL červenej papriky.
Nakrájame si červenú rajčinu, ktorú pridáme do hrnca k ryže, premiešame, dochutíme morskou soľou, pridáme celú čerstvú petržlenovú vňať, zalejeme vodou /jeden dielik ryže, dva dieliky vody/, zakryjeme pokrievkou a necháme variť.
Medzitým si urobíme ragú. Narežeme si šampiňóny na väčšie kúsky.
Bielu cibuľu narezanú na plátky, aj s dvomi narezanými strúčikmi cesnaku a šampiňónmi pridáme do hrnca s repkovým olejom chvíľu podusiť.
Necháme si rozohriať panvicu s repkovým olejom a jemne si na nej opečieme panenku nakrájanú na menšie kúsky.
Do hrnca, kde sa nám dusí cibuľa s cesnakom a šampiňónmi pridáme biele víno, ktoré necháme zredukovať. Po chvíli pridáme 1 PL kapary, aj s trochou nálevu z kapary a necháme víno, aby sa zredukovalo na minimum.
Nadrobno si narežeme petržlen a trochu čerstvej majoránky.
Panenku odstavíme.
Do hrnca, v ktorom sa nám redukuje biele víno pridáme 2 ks čerstvého masla a jemne opečenú panenku, všetko zalejeme vodou a necháme dusiť. Po chvíli pridáme 1 ½ PL crème fraîche, zamiešame, dochutíme morskou soľou.
Ryžu odstavíme. Ragú dáme na menší plyn a pridáme do neho nakrájaný petržlen a čerstvú majoránku.
Ragú dochutíme štipkou morskej soli, čiernym korením a odstavíme.
Ryžu dochutíme trochou petržlenu.
Servírujeme, perkelt ozdobíme kúskami kôpru, polejeme olivovým olejom a podávame s ryžou dochutenou kúskami petržlenu.