Na túto krémovú hubovú polievku môžete použiť šampiňóny alebo pridať iné chutné druhy húb podľa vašej chuti.
Suroviny
- 5 šálok nakrájaných čerstvých húb
- 1 a ½ šálky kuracieho vývaru
- ½ šálky nakrájanej cibule
- ⅛ lyžička sušeného tymiánu
- 3 lyžice masla
- 3 lyžice hladkej múky
- ¼ lyžičky soli
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 šálka polotučného mlieka
Postup
- Vo veľkom hrnci poduste huby, vývar, cibuľu a tymián, kým zelenina nezmäkne, 10 až 15 minút.
- Horúcu zmes opatrne preložte do mixéra alebo kuchynského robota. Opatrne mixujte, kým nevznikne krémová hmota, ale stále zostanú kúsky zeleniny.
- V tom istom hrnci roztopte maslo a zašľahajte múku do hladka. Primiešajte soľ a korenie. Pomaly prilejte mlieko a hubovú zmes.
- Polievku priveďte do varu a za stáleho miešania varte, kým nezhustne.
- Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.